Fredag- hemmaodlat

Så här såg min kålrabbi ut i början av juni och fram tills igår hade blasten vuxit ännu mer.

I morse var den i princip uppäten; dovhjortarna tyckte gissningsvis att de ville provsmaka 🙁 !

Några rädisor var också delvis uppryckta men föll väl inte kräken i smaken för de var i alla fall intakta liksom….

….lite morötter som tydligen också bara var roliga att rycka upp.

Jag hade lite nät över alla pallkragarna men det gick absolut att klämma ner sin nos med lite god vilja så det är väl det de har gjort.

Rädisorna var i alla fall goda och Vicke åt upp ”morötterna” 🙂 .

När jag ändå festade på mina odlingar kollade jag denna låda i trädgården:

Här satte jag potatis för någon månad sedan och den växte initialt bra men därefter åt något djur upp blasten och dessutom misstänker jag att lådan står i för mycket konstant skugga så när jag beslutade mig för att kontrollera läget hittade jag ynka 2 (T V Å) minipotatisar; de 2 minsta ni ser på denna tallrik:

Nåväl; sommaren är inte slut men säkert inte dovhjortarnas ”matlekar” heller….

På tal om lekar diskuterade jag midsommarfirande med en vän igår och jag konstaterade att väldigt mycket som hör denna högtid till ger mig rysningar av obehag om jag själv tvingades delta och därav hade jag varit en usel gäst om jag hade firat denna högtid med mer traditionsbundna svenskar. Henrik delar tack och lov min fullständiga aversion mot allsång, sånghäften, snapsvisor, dans runt en stång, alkohol, sill, skaldjur, lekar och gitarr-plinkande 🙂 🙂 🙂 !

Jag har nyss haft besök av veterinär som gav Vicke den andra sprutan idag- det återstår 2 eller 3 till och det är verkligen inte en behandling utan risk för komplikationer.

Men Vicke har varit feberfri sedan i morse i alla fall och det är positivt.

Skönt också att han kan gå i hagen så detta kan vara lite som en planerad viloperiod för honom.

My little pony är fortsatt på hugget när man leder honom i ridhuset, gick där i 3-4 minuter idag också, annars står han på boxvila.

Jag tycker absolut att hans fettdepåer har minskat; framför allt på halsen men även ovanför ögonen.

På en frisk häst finns det ju liksom en urgröpning ovanför själva ögat men den fanns inte tidigare hos B men kan nu kännas och ses lite i alla fall.

Jag hoppas att vi kan ta prov för Cushings nästa vecka och då ska han verkas också.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>