Rolig bild?

Denna bild hittade jag på Fejjan nyligen och faktiskt gör den mig, liksom flera andra läsare, mer ledsen än något annat.

Ja, jag har också haft hästar stående i grushagar i mååååånga år; i alla fall delar av året men jag tycker inte att bilden blir varken roligare eller mer försvarbar för det.

En av flera anledningar till att jag flyttade ifrån det näst sista stallet jag stod i innan vi flyttade till Ryhus var att de bara hade sandhagar. Perfekt på hösten och vintern; de tålde hur mycket vatten som helst utan att blir geggiga.

Men när jag vid något tillfälle såg Vicke försöka ta lite gammalt vintergräs utanför hagen, inte riktigt så som hästen på bild men ändå…då högg det för mycket i hjärtat för att jag skulle kunna acceptera den hagen på sommaren….

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Biggan

    Får ont i magen när jag se det. Hur kan man lägga upp det som ett ” roligt” klipp.

    Svara
  2. Anna Ask

    Jag tycker väldigt ofta att så kallade ”roliga” eller ”gulliga” klipp med djur bara gör så man får ont i magen. Denna hästen måste ju få ont i sina ben om inte annat…

    Svara
    • Birgitta

      Jag håller med om allt.

      Att hästar hålls i grushage kan bero på en miljon olika anledningar varav en del helt berättigade. Hästen har kanske tex precis haft fång ….Men att tycka att dess kämpande för några ynka grässtrån är roligt!?! Absolut inte.

      Samma när folk lägger upp bilder på småbarn som på olika vis hanterar hästar. Nej, det är inte gulligt att en 3-åring ”leder” ett stort halvblod. Det är FARLIGT!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>