Alltid något att göra

En måhända konstig sak som jag såg fram emot när vi skulle flytta till Ryhus var att jag skulle få mer att göra!

Jag har ju en hel del ledig tid dagtid och kände när vi bodde i lägenhet och jag hade hästen inackorderad att det blev lite väl mycket sittande i soffan med paddan i knät för min del och det jag gjorde i stallet gjorde jag åt någon annan (stallägaren och de andra inackorderade) så att säga.

Jag gillar att ”pyssla” om det är självvalt och jag ser en funktion med det och tro mig….jag har fått vad jag ville på Ryhus.

Vill man kan man alltid hitta något att ägna sin tid åt; en del måhända onödigt/ överdrivet i andras ögon.

Alla som har stall vet att det blir olika former av ”nersmutsning” konstant och detta kan man ju välja att hålla efter i olika grad.

Någon kanske nöjer sig med daglig mockning och en årlig stalltvätt och inte så mycket mer däremellan medan jag tex gillar att gå och småpyssla med att då och då tvätta av boxväggar, fönsterkarmar och allt möjligt annat.

Samma sak gäller utomhusmiljön där man kan ha olika ”personlig standard” dvs hur man tycker är ok att ha det.

Någon gillar minutiöst skötta rabatter, andra kan ha massa ogräs överallt utan att bry sig och så finns det allt däremellan.

På Ryhus känns det som att framför allt brännässlorna aldrig tar slut och skräpporna hotar också att föröka sig okontrollerat om ingen mänsklig hand sätter stopp så just nu känns det verkligen som att ”när man är färdig i ena änden är det dags att börja om på nytt i den andra”. Ett neverending arbete kanske eller så kommer jag i sinom tid att märka att tillväxten av ogräs avtar?

Hur som helst fick jag vad jag önskade och så får jag se hur länge jag både tycker att det är roligt och orkar.

Fördelen med Ryhus är ju att vi inte äger utan hyr så vi kan så klart säga upp kontraktet och flytta ”när vi vill” även om det i dagsläget känns som att ”jag får bäras ut” härifrån 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>