Ljud när ni rider?

Läste en intressant diskussion på nätet; några ryttare påstod att de gärna lyssnar på poddar medan de rider dressyr?

För mig (och några andra) var detta jättemärkligt – jag skulle aldrig klara av att ha fokus på den typen av lyssnande samtidigt som jag red olika dressyrrörelser.

Musik tycker jag är något annat; det kan jag ha som ett ”bakgrundsbrus” och kräver ingen koncentration.

Om jag däremot skrittade ut skulle jag absolut kunna lyssna på en podd men i den miljön tycker jag å andra sidan att det är viktigt att inte bara synen utan även hörseln har fullt fokus på omgivningen så att man liksom är med och inte riskerar att ramla av för att hästen blir rädd pga whatever.

Det där med lurar i öronen undrar jag för övrigt om det inte är lite en generationsfråga så till vida att det är vanligare att yngre personer sitter med dessa?

Jag har i alla fall bara stött på det hos ryttare under 25 år och har faktiskt upplevt det lite irriterande ibland.

Rider man ensam spelar det för mig ingen roll men är man flera som ska samsas om en ridbana har det hänt att jag försökt att fråga en annan ryttare något men insett att personen helt enkelt inte hör pga lurarna.

Men vad säger ni? Rider ni med musik eller rent av poddar i öronen?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jenny

    Jag kan lyssna på poddar och liknande när jag mockar men så fort jag hämtar hästen så anser jag att det inte är rätt mot min häst. Det är hans tid och jag tycker att han förtjänar hela min uppmärksamhet, det skulle kännas respektlöst mot honom.

    När jag tränar rider jag med lurar med min tränare och då blir det uppenbart hur mycket min häst lyssnar på det som sägs ”i lurarna”. Så det är ännu en anledning till att inte använda det.

    Din åsikt om att man inte heller rider ut med lurar av säkerhetsskäl håller jag fullständigt med om.

    Svara
  2. Anna Ask

    Jag håller med ovanstående, respektlöst mot hästen. Kan man inte ge den sin fulla uppmärksamhet den timmen man rider liksom?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>