Fredag- frukt

Jag fortsätter med mitt ”miniskördande” och bar idag in 2 små tomater till Henrik med orden ”dessa får du äta med vördnad” 🙂 🙂 🙂 !

Konstaterade också att fruktträden inte följer någon logik.

Detta träd gav förra året mycket små äpplen och mångas yta var lite svartprickig.

I år finns det minst lika många äpplen, de är fortfarande små men ytan ser bättre ut.

Det andra äppelträdet gav förra året färre men något större äpplen, fortfarande ändå ganska små.

I år har jag bara sett kanske 10-20 äpplen på hela trädet men flera är mycket större än förra året.

På bilden ovan ser man skillnaden mellan trädens frukt.

Att vi ens har egna äpplen är mycket bra eftersom jag just nu smugglar in den lilles PPID-tablett i en bit urgröpt äpple.

Än så länge låter han sig luras och jag hoppas att det förblir så då jag läst att en del hästar till slut vägrar tabletten vad man än försöker maskera den i.

Då återstår att smälta medicinen i vatten och spruta in den i hans mun vilket min guldgosse Vicke hade accepterat utan knot 6548 gånger i rad medan dramaqueen lillponny kommer att oja sig kraftigt om vi kommer till detta.

Plommonträdet har massor av frukt; mycket mer än förra året.

Det återstår dock att se vad som finns kvar att skörda och vad fåglar, dovhjortar och jag vet inte vad tar kål på innan dess.

En kommentar

  1. Eva

    Så roligt för Dig att i år verkligen se vad som växer i Er trädgård.
    Jag har/ kommer få som vanligt-enorma mängder äpplen . Kör gärna ut några ’flyttkartonger’ med äpplen till pojkarna . Tråkigt om de bara skall falla ner o ruttna på marken. Som det varit sista åren.
    Jag måste också gömma Elliots medicin i något gott.
    För att få i honom fästing medicin-stor som en gammal 5-krona – fick jag bädda in den i jordnötssmör- det är det bästa han vet – och får det därför bara i krislägen.
    Du får redan nu fundera ut något extra gott till Lille B – när äpplen inte längre fungerar.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>