En av fördelarna med eget stall

Det finns så klart både fördelar och nackdelar med ett eget stall.

För min del överväger fördelarna och när jag läser inlägg som det nedan är jag sååååå tacksam att slippa dylika scenarion:

Nu måste jag fråga om ni har några tips att ge😅 Min hästs boxgranne står konstant o drar i gallret o boxväggen. Hur får man en sån häst att sluta??😭 Dels förstör ju hästen sina tänder men jag får oxå sånt stresspåslag VARJE kväll.
Man åker till stallet efter jobbet o vill mysa med sin häst o så låter det konstant hela tiden…går inte ens att prata med varandra😝

Det är en äldre ponny som rids lite lätt några dagar i veckan o jag kan inte påverka hanteringen kring denna.

Jag har själv stått i stall där enstaka hästar har haft olika ”grejer” för sig och jag kan förstå skribenten ovan till 500%.

Jag är extremt känslig för vissa ljud och skulle bli tokig om jag tvingades lyssna på det oväsen som beskrivs.

Samtidigt är det ju jättesvårt att göra något åt andra personers hästars eventuella ”störande beteende” framför allt om hästägaren själv inte ser det som ett problem.

Jag minns hur det i ett stall jag stod i fanns en häst som hade en hårdplast-boll upphängd vid boxgallret och som dunkade denna boll mot detsamma i vad som kändes som en evighet ibland.

Det verkligen kröp i hela kroppen på mig men som tur var togs leksaken bort efter ett tag.

När jag nu har två så tysta och stillsamma hästar vill jag verkligen att det ska förbli så i stallet vilket är ännu en anledning till att jag inte vill hyra ut den tredje boxen.

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anja K Phersson

  Stod på ett ställe där en stackars häst tuggade på allt trä- ägaren konstaterade att hästen inte mådde bra men gjorde inget åt det. Den var sååå uttråkad av massor med timmar på box och för lite motion

  Svara
 2. Anna Ask

  Stackars ponny! Låter som om den skulle behöva mer att äta på och ut i en hage.

  Svara
 3. Fia Pobog

  Lösdrift i ett bra lösdriftsstall för sådana hästar hade förmodligen gjort både hästen och omgivningen lugnare.

  Svara
 4. Manda Stillnert - En travhäst & allt där i mellan

  Har en sån nisse du aldrig skulle stå ut med. Han har någon gång lärt sig i livet innan han kom hit att när man vill ha uppmärksamhet slår man i boxdörren. Vi har prövat allt från lite till mycket utevistelse, han har alltid fritillgång på hö både ut och inne osv. Men han slutar så fort man går ut ur stallet. De är just när han är ”uttråkad och uppmärksamhets sökande” som han håller på. Förövrigt älskar han att gosa med folk så han är väldigt kärvänlig.

  Svara
  • Birgitta

   Du har rätt….sådant beteende/ oljud skulle störa mig oerhört.

   Som en parentes har jag ibland stått i stall där någon häst väsnats oerhört vid fodring.

   Har noterat att en del som fodrade liksom ville ”lära” hästen att sluta, eller bestraffa den så den gavs mat sist.

   Själv har jag gett upp dylika projekt för länge sedan och gav alltid en sådan häst mat FÖRST. För allas skull…..

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>