Onsdag- gräs och spån

Dagens bild från Ryhus får illustrera hur mina hagar ser ut just nu; som jag nämnde härom dagen har jag inte börjat fodra med hösilage ute ännu.

Om jag ska gissa (obs gissa!) så är inte gräset i mina hagar varken det godaste eller mest näringsrika eftersom ingen av mina hästar liksom kastar sig över det eller drar benen efter sig när det är dags för intag.

Men med tanke på lillens fång i somras tycker jag bara att det är bra att han strövar omkring och letar ätbart gräs i hagen hela dagarna; hade han kunnat stå på en och samma fläck dagarna i ända och ändå bli mätt hade det inte fungerat.

Vicke är sitt gamla vanliga bortskämda jag och verkar inte superintresserad av gräset fast det finns mer i hans hage än i den lilles men han får tillräckligt med stråfoder i boxen så jag är inte orolig för honom heller.

På tal om boxen är det verkligen lyxigt att ha gratis spån tycker jag och hoppas på att detta samarbete med snickeriet jag hittade aldrig ska ta slut.

Sedan mockar jag inte slarvigare än tidigare och tar inte ut mer rent strö eftersom min gödselstack inte rymmer hur mycket gödsel som helst och jag vill, som jag tidigare har berättat till varje pris undvika att den behöver tömmas med en traktor och släp som båda i så fall kommer att köra itu stora ytor av gräs runt om.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>