Vilken högvinst!

Ni som är tillräckligt gamla minns kanske att det ”förr” lottades ut en häst varje år på Gothenburg Horse show.

Att lotta ut djur kan man med all rätt ha mycket åsikter om och lotteriet förbjöds för x år sedan.

Därför är det extra roligt att läsa om en vinst som faktiskt blev hur bra som helst; inlägget nedan är från Facebook:

”Kamelia 26 år, lugn nog att stå still efter att ha travat en halvmil och taktat resterande delar av rundan 😅 Håller sig superfräsch och väl musklad på seniormusli och höpellets från hippolyt och daglig motion 🥰
Vann den här fantastiska hästen på lotteri – 99 när hon var 4 och jag var 16 och sedan dess har vi varit oskiljaktiga. Vi har vuxit upp tillsammans. Så tacksam för varje dag som hon kommer och möter mig i hagen.”

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Magdalena Haupt

    I ett stall jag hade föreläsning stod en gammal lotterihäst med samma ägare som vann honom.

    Svara
    • Birgitta

      Jag känner ingen som vunnit en häst men har faktiskt läst om sådana personer några gånger och där det verkligen har blivit bra vilket så klart är kul.

      Det kan så klart annars bli hur galet som helst att vinna ett djur man inte alls planerat för eller har råd med. Men förhoppningsvis säljer man ett sådant djur.

      Svara
    • My Persson

      Vilken ”krutgumma” Jag är med i en grupp för ägare till gamla hästar och tycker det bästa är att läsa om de gamlingar som uppför sig som om de är unghästar Känns som att de älskar själva livet ❤

      Svara
  2. Jenny

    Sandra Dahlins Ichi (mest framgångsrika SWB, dressyr) är föl till ett sto hon vann på lotteri

    Svara
  3. Rackemarie

    Min stallkompis köpte en lotterihäst ihop med sin syster. Den stod tydligen i trädgården hos en man som inte visste var han skulle göra av henne. Hästen blev sedan kvar hos samma ägare tills nyligen då hon togs bort. Tror hon blev runt 25-26 år.

    Svara
  4. Annelie Magnuson

    Den finaste och trevligaste hästen jag någonsin har mött var en lotterihäst. Jag hade förmånen att lära känna ”Tigern” som stod i samma stall som jag i ganska många år. Lånade honom då och då under åren och han var så fantastiskt snäll och fin, men ändå mycket pigg och energisk ända in i slutet – tror att han blev 26-27 år gammal!! Hade jag kunnat köpa en klon av honom hade jag gjort det DIREKT!!!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>