Lördag- päronmysterium

Redan för några dagar sedan såg jag en skata äta på något som jag då trodde var skalet av en kastanj på min utebana. Inte för att vi har några kastanjeträd i närheten av Ryhus men jag visst att vi inte heller har några träd som ger gröna äpplen någonstans och inte heller några päronträd. Jag hann inte titta närmare på skatans byte eftersom jag red och sedan glömde jag av det hela.

Idag utspelade sig ett likartat scenario med skillnaden att jag redan från sadeln var ganska säker på att det var ett päron som skatan hade droppat på min bana och när jag hoppade av Vicke för att titta närmare bekräftades min misstanke; det var ett päron.

Jag la päronet under min uppsittningspall, hoppade upp i sadeln igen och jag hann knappt sätta Vicke i rörelse förrän skatan dök upp med ett nytt päron !?!?

Det jag inte fattar är varifrån dessa päron kommer!?!?

Den enda logiska förklaringen är om våra närmaste grannar möjligen har ett päronträd men även om så vore fallet är det minst 500 meter mellan deras trädgård och min utebana fågelvägen!

Att en fågel orkar flyga med en så tung frukt är ganska fascinerande och jag förstår inte heller varför min utebana har blivit vald som fika-plats av alla öppna ytor som omger Ryhus!?!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>