Förlikning

Minns ni att jag i förra veckan berättade om ärendet jag drev hos Allmänna reklamationsnämnden?

Jag ”vann” ju och bilfirman jag anmält rekommenderades att återbetala 6000:- till mig men jag var rätt så säker på att jag inte skulle få se en krona.

Firman drivs av en 70-årig man med…gissar jag…gamla stamkunder så jag trodde att han skulle ge blanka f…n i vad ARN tyckte.

Men….hör och häpna; vi har kommit överens om att jag ska få 3.000:- och pengarna finns också redan på mitt konto så nu kan jag lägga detta bakom mig.

Men än en gång bevisas det att det lönar sig att strida för sin rätt och inte bara moraliskt så att säga utan även ekonomiskt.

3000:- ska inte föraktas och även om jag fick vänta i över ett halvår på beslutet och pengarna så har jag ju inte suttit i sjön under tiden och jag kan inte heller påstå att jag har lagt ner någon enorm tid på att driva ärendet.

Jag måste säga att jag tycker att det är en väldigt fin möjlighet för oss medborgare att kunna anlita ARN helt utan kostnad; nackdelarna är att det tar lång tid att få ett beslut och en ännu större nackdel är att beslutet inte är bindande.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>