Måndag- inget nytt

Vi fortsätter att skritta och mycket mer händer inte på Ryhus just nu.

Jag provred en häst i förra veckan men letar vidare; hittills utan resultat.

Fick nog av mitt öga i morse, körde in en kanyl i ögonlocket och fick ut nästan en halv tesked (!) gul sörja men svullnaden har hittills inte gått ner. Känns som en evighetsprojekt och det jobbiga är att ögonlocket liksom hänger ner över ögat vilket så klart stör.

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Alltid lika roligt att leta efter den lilla ’pricken’ på Dina skrittbilder.
    Molly långt fram i sitt täcke. Hon måste ju älska dessa utflykter?!

    Angående ögat – låter vanskligt med kanyl där ! Vad tror Du om vårdcentralen?

    Svara
    • Birgitta

      Molly verkar jättenöjd med att få springa med och det är roligt att ha med henne.

      Angående ögat tror jag inte att vårdcentralen skulle göra ett dugg; har googlat massor och överallt står det att detta är en åkomma som ”ska” gå över av sig själv.

      Nu har jag lättat på trycket genom kanylsticket och det är väl på sin höjd vad man hade gjort på vårdcentralen.

      Svara
  2. Elin

    Jobbigt med vageln men jag kunde inte låta bli att fnissa lite när jag läste. Är det inte typiskt oss hästmänniskor att lösa våra fysiska åkommor på egen hand? Äh, jag tar en kanyl och sticker mig själv bara.
    Gäller det däremot ens eget kära djur som fått en liten skråma så blir det en HELT annan sak.

    Svara
    • Birgitta

      Jag förstår vad du menar i sak men faktiskt försöker jag att lösa mycket med häst/ hund själv också.

      Inte hältor, där är jag snabb som vinden med att boka veterinärtid men mycket annat.

      Jag tycker många gånger att andra rusar iväg till veterinär för ”minsta lilla” men eftersom jag vet hur kopiöst dyrt det oftast är försöker jag att lösa det själv. Man kan absolut tycka ”better safe than sorry” men i många fall litar jag på min egen bedömning som hittills inte svikit.

      Svara
      • Elin

        Ja, så tror jag nog att många av oss som har djur också gör. För min egen del så är jag dock generellt mer orolig av mig när det gäller djuren än när det gäller mig själv. Inte så att veterinären måste komma ut för allt men jag är absolut mer sömnlös över djurens väl och ve än över egna eventuella åkommor.

        Svara
  3. Frida

    Fast du, om det fortsätter komma ut gult (vilket ju troligen är var) så bör du nog kolla med vc ändå. Visst de gör oftast inget åt en vagel men är det en bakteriell infektion så kan du behöva penicillin. Risken med att ta hål på det själv är att du tillför mer bakterier som har det gött i din vagel. Om egenvård inte hjälper är det vc som gäller.

    Svara
    • Birgitta

      Nej, det kom bara var när jag stack hål, nu känns det mycket bättre och svullnaden har minskat liiiite. Men det trycker inte lika mycket så varet behövde komma ut.

      Svara
      • Eva

        Håller med om vad alla föregående skrev.
        Brukar själv lösa mycket på egen hand men är oftast snabbare att söka vård för djuren.
        Att jag rekommenderar vårdcentralen denna gång är för att det är nära ögat och kanske därför inte bästa stället att sticka in en kanyl men framförallt vad föregående skrev- gult=var och att du kan få in mer bakterier och behöva antibiotika.
        Håller tummarna!

        Svara
      • Frida

        Jo det behövde antagligen komma ut men en kanyl i ögat är nog inte rätt väg att gå . Men blir det bättre så har det ju klarat sig, kroppen fixar ju faktiskt de flesta infektioner på egen hand och onödigt att stoppa i sig penicillin om det inte behövs. Men blir det inte en klar förbättring eller om det blir sämre/blir mer var så är det sjukvården! En infektion vid ögat vill man inte ha

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>