Nödutgångar

”Alla vägar bär till…..GRÄS” skulle man kunna säga om vägarna från stallet och till hagarna på Ryhus.

Jag har ju 2 utgångar från stallet (en i var ände av stallet, båda med mikroskopiska dörrhål) och från båda hållen måste man gå på gräs för att komma till hagarna.

Nu när marken är vattensjuk av allt regn och lär så vara merparten av kommande månader försöker jag att hela tiden skifta väg när jag leder ut och in hästarna för att skona gräset.

Innan vi flyttade hit förstod jag inte fullt ut hur snabbt hovar kan förstöra en gräsmatta och minns hur knäpp en annan gårdsboende måste ha tyckt att jag var när jag undrade varför hon inte hägnade in en bit av en gräsplätt hon hade på tomten och använde som hage.

Idag förstår jag att den ytan hade varit fullkomligt ”uppfräst” inom loppet av en dag 🙂 !

På den lilla backen längst fram på bilden ovan fanns det förra året inte så mycket som ett grässtrå utan bara jord och stora stenar efter att en traktor hade gjort dikningsarbete i närheten.

Nu ser det så här fint ut och det ska bli intressant att se hur mycket jag kan bevara fram till våren genom mina olika in och utgångar från hagarna samt genom att jag skiftar väg hela tiden?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Magdalena Haupt

    Opraktiskt verkligen? Kan du stärka upp med att lägga grus på en stig?

    Svara
    • Birgitta

      Man får väga för mot nackdelar.

      Jag tycker dels att det ser trevligare ut med bara gräs och ffa är det lättare att köra med åkgräsklipparen. Dessutom tenderar ogräs att lyckas kämpa sig upp på all grus; det ser jag på den grusade uppfarten till ”huvudingången” till stallet.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>