Torsdag- ohalt!

Den här vackra pojken körde jag till ett planerat återbesök hos veterinären idag och som denne förutspådde och jag hoppades så var han så ohalt som tänkas kan.

Extra positivt tyckte veterinären var att han bara blev sprutad ”med sitt eget blod” (en procedur där man på något vis centrifugerar det egna blodet och sprutar in det i leden…fråga inte mer för jag vet inga detaljer….) och inte med kortison som man gärna undviker om det inte behövs.

Nu är det 14 dagars ridning ”på halvfart” och sedan kan jag rida som vanligt igen.

Jag saknar träningarna för Nina enormt så det ska bli roligt när jag kan återuppta dessa.

Och inget ont som inte har något gott med sig; jag passade på att vaccinera Vicke så nu behöver jag inte åka iväg eller ta hem någon veterinär bara för den nödvändiga detaljen (jag har valt att inte vaccinera den lille mer).

Annars är jag givetvis tacksam över min så ohyggligt snälla häst; han väcker faktiskt lite uppmärksamhet både här och där just för att han är så lätthanterlig- varje veterinärs dröm skulle jag tro.

Och även om det så klart var mer tråkigt med just denna hälta än jag kan beskriva i ord så har Vicke i alla fall för mig bevisat sin ”duglighet” och sundhet många gånger om och även veterinären tyckte att det inte fanns några skäl till ”oro” med en häst som gått obehandlad i så många år.

Skäl till oro kanske man däremot ska känna när man studerar rådande bensinpris? Över 18 kronor betalade jag idag!?!? Och frågan är var det slutar så att säga?

Kanske kommer detta att bli ännu en bidragande orsak till att ryttare både tränar och framför allt tävlar mindre frekvent?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Dagge

    Irap? Trodde främst man gav det när det var lite allvarligare skador i brosket t.ex? Min häst fick det för bra många år sedan.

    Svara
    • Birgitta

      Tror inte det var Irap.

      Vad jag hörde av en som fått Irap till sin häst måste detta förberedas typ dagen innan. Detta gjordes i ordning på mindre än en halvtimme.

      Edit: har googlat nu och tror det var PRP:

      PRP. PRP (Platelet Rich Plasma) används främst vid sen- och ligamentskador och tillverkas av hästens eget blod. Man urskiljer blodplättarna ur blodet och det tar ca 15 minuter. Blodplättarna har egenskaper som ökar tillväxt och påverkar inflammation.

      Svara
  2. Dagge

    Och grattis till att han är ohalt. Tråkigt att du skall sälja men förstår absolut argumenten!!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>