Inspirationsbilder från Gekås, del 1

För många är täckessäsongen i full gång! På Gekås finns det både udda märken som i alla fall jag aldrig har hört talas om och mer kända diton.

Det går absolut att hitta väldigt billiga OCH bra täcken; jag köpte ett termotäcke liknande det ovan (notera stavningen på lappen ha ha) för 199:- en gång och det höll banne mig i flera år trots daglig användning flera månader per säsong.

Man ska väl egentligen inte behöva bogskydd om täcket passar men….

En billig investering i dessa mörka tider.

Jag blir så fruktansvärt arg när jag ser folk gå, cykla och rasta hundar helt utan reflexer på landsvägarna kring Ryhus; det är verkligen att leka med döden och så himla onödigt!

Jag har liknande broddar och tycker faktiskt att de hjälper jättebra!

Ännu en vinterpryl.

Gissar att många kommer att köpa dessa värmebaljor?

Jag är ju till 90% hemma dagtid och har varmvatten i stallet så för mig känns det inte så nödvändigt.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna Ask

  Här i Frankrike verkar det väldigt ovanligt med reflexer förutom en del cyklister som kör både väst och blinkande lampor. Men att en vanlig fotgängare har reflex ser jag sällan. Nu bor förvisso jag i Île-de-France som är väldigt tätt bebyggt men det kan vara nog så dunkelt på mindre vägar och gator.

  Mina kollegor har till och med anmärkt på mina reflexer för de tycker det verkar lite löjligt… För att inte tala om hur många kommentarer jag fått angående mina tumvantar (det är ju barnvantar! är den vanligaste), men skrattar bäst som skrattar sist när mina fingrar är varma och deras är blå haha.

  Svara
  • Birgitta

   Alltid intressant att läsa hur det funkar i andra länder.

   Det du beskriver med reflexer upplever jag var liknande med cykelhjälmar när jag växte upp; ansågs töntigt på vuxna. Nu vet många bättre.

   Svara
 2. Anonym

  Hur tjockt är stralltäcket? Finns det gramangivelse? (Även om jag inte tycker att de alltid verka följa förmåga att hålla värme).
  /Ingela

  Svara
  • Birgitta

   Ha ha…. Jag läste GRAMAN- givelse och tänkte ”vad i hela fridens namn är det” !!!

   Det brukar nog stå gram på de flesta täckena har jag för mig men jag köper täcken så sällan så jag kan ha fel.

   Vad gäller termotäcken för inomhusbruk är min erfarenhet att de riktigt billiga blir tunnare efter x år och dito tvättar men har man köpt dom för 2-300 kronor spelar det mig ingen roll.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>