Handlat svart?

Black Friday är i full gång…tydligen kan det vara fredag hela veckan….

Dagens fråga: har ni passat på att köpa något/ fyndat?

Henke och jag brukar inte bry oss om varken Black Friday eller mellandagsrean men i år fick vi ändå nytta av den förstnämnda.

Vi hade planerat att köpa en byrå och en badrumsmatta och just dessa artiklarna var plötsligt nersatta ganska rejält. Byrån med 500:- i rabatt och badrumsmattan som egentligen skulle kosta 300:- kostade plötsligt bara 100:- så det blev rejäla prissänkningar.

Vi passade också på att köpa plädar och kuddar till soffan eftersom även de var rejält nersatta men medan byrån och mattan var sådant vi hade köpt ändå så blev dessa inköp till enbart pga de nya, lägre priserna.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Maria

  Ja, jag har köpt en del kläder igår som kommer att behövas framöver. Jag hade behövt köpa dem ändå pga ändrad status hos mig, sparade runt en tusenlapp på de 3500 som allt blev (HM, så inget fancy). En del var dock redan på kraftig rea. Den där tusenlappen känns trevlig att spara.

  Köper gärna på black friday, mellandagsrea och julirea när jag ändå vet att jag snart kommer att behöva handla det snart ändå. Men väl medveten om mig själv så vet jag att det är vääääldigt lätt hänt, speciellt på mellandagsrean och julirean när jag är ledig, att det slösurfas runt på olika sidor och jag köper saker för att det är billigt och jag kommer på att jag ”behöver” det.

  Sedan, absolut, kan jag faktiskt komma på och hitta saker på rea som jag faktiskt på riktigt behöver och som underlättar min vardag (att ha tre skärp hemma istället för ett och hela tiden behöva flytta mellan byxor tex), så det är inte bara av ondo. Och något år hittade jag en fantastisk balklänning, nedsatt typ 80%, som jag då absolut inte behövde, men något år senare bjöds jag på baluns där en sådan var på drescode och då hade jag min klänning redan. Tror den kostade typ runt 5000 på ordinarie pris och jag betalade runt 600. Så även onödiga saker som man inte behöver där och då KAN komma till användning, även om jag skulle säga att de runt 90% av gångerna inte gör det. Skäms! 🙂

  Svara
  • Birgitta

   Wow…balklänning! Ja, det är verkligen inte varje dag man behöver en sådan….eller ens varje decennium för min del…men vilken himla tur du hade!

   Svara
   • Maria

    Ähum, låter nog flottare än den var. Den var ingen omfångsrik, bar rygg eller utställd med släp etc utan rak och enkel i modellen, men i bättre tyg, ett hyfsat märke (inget jättekänt, men ok) och med handsydda applikationer. Använde den också på lite påkostade födelsedagsfiranden och bättre tillställningar på jobbet, den kom undan med det mesta tack vare att modellen var enkel. Om jag ska välja ett klädesplagg, förutom vanliga arbetskläder och jeans och tröja, skulle jag säga att den klänningen gav mest valuta per användning. Vi har alla sådana plagg, som man köpte för ett specifikt tillfälle och sedan kommer att använda om och om igen, vilket man kanske inte trodde. Kanske ett inlägg? Det är roligt att få höra om folks guldkorn och få tips.

    Vet att många lägger multum på en handväska och säger att den är sååå användbar, men det är inte min grej dock. Solglasögon av dyrare märke skulle jag heller aldrig kosta på mig. Ställer mig på dem för ofta och så var det slut på dem. Är det skillnad på märkesjeans och hm? Vet att hms slog alla i bäst kvalitet för flera år sedan. Finns mycket att diskutera.

    Svara
    • Birgitta

     Ha ha…mina favoritsolglasögon som jag har på nästan alla bilder tagna i sol sedan flera år tillbaka köpte jag för 9 kronor via Wish!

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>