Just do it!

Börjar faktiskt bli trött på de foliehattar som inte fattar…..

Och det här med krav på covid-pass för att få delta i vissa evenemang; om man inte får det som ovaccinerad är det tydligen världens undergång, en inskränkning av ens mänskliga rättigheter och att, enligt ett inlägg jag såg på Facebook att jämställa med nazismens utrotning av judarna!?!

Att ens göra den sistnämnda jämförelsen är så…..ja, det finns egentligen inga ord….men att man bara vågar göra det och dessförinnan har tänkt tanken är verkligen skrämmande! Att det går runt utbildade och till synes ”fungerande” människor bland oss med dessa tankar! Jisses!

Ja, att inte få gå på en julmarknad, fotbollsmatch eller whatever om man vägrar försöka hjälpa till att utrota Covid måste verkligen vara så fruktansvärt att åtgärder behöver vidtas (som jag också sett uppmaningar till)….buhu buhu…..

Å andra sidan baxnar jag lika mycket när jag ser denna annons ”virkade i bomullsgarn”……. :

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Maria

    Ja, det är obegripligt att man kan vara så ego och inte skämmas för det, utan glatt basunera ut sin egoism. Jag tror knappast att någon egentligen tycker att det är särskilt kul att spruta in ett snabbframtaget vaccin, med så där faktiskt skydd. Men man går och tar den där sabla sprutan ändå, för tredje gången och man gör det av lojalitet till samhället, sjuka, gamla och sköra och framför allt till sjukvården. Det är ens förbannade plikt. Att sedan komma och grina för att man inte får gå på evenemang eller restaurang när du är ett själviskt ego, nå, ingen vill ha dig där i alla fall, själviska egon är inget man vill umgås med, så du kan lika gärna vara hemma. Och ingen vill behöva möta dig på jobbet eller i affären heller. Främst inte för att du inte är vaccinerad, utan för att du är ett själviskt ego som inte bidrar utan bara tänker på dig själv. Sådana är inga man vill behöva frekventeras med.

    Jag har också sett jämförelserna med judar och även hiv-positiva. Samtidigt kan jag tycka att det är så bra att de säger sådana urkorkade saker, för då förstår alla deras intellektuella nivå och grundkunskap. De är på ett småbarns nivå och ska behandlas därefter. Helst med förmyndare.

    Jag debatterade med någon nisse som ojade sig över situationen i Tyskland, som bevis på att vaccinet inte hjälper, för han menade, innan jag fick rätta honom med närmsta källa, att 98% av tyskarna är vaccinerade och det är ändå kaos. (De är runt 65-67% vaccinerade, åtminstone för någon vecka sedan). Alltså tar de bara något som de tror, helt ur luften och gör det till en sanning. Och han reagerade inte ens på sannolikheten att 98% i ett land gör lika. Jag uppmuntrade även den snubben att göra sin stämma hörd, gärna medialt, och berätta sanningen, för då fattar alla med hjärnceller vilka tomtar de är. Låt de göra bort sig själva så fler bara hånskrattar åt dem och förstår deras intellektuella nivå och vad de bygger sin fakta och sina åsikter på. Så kanske fler kommer till sans och tar sprutan, för vem vill associeras med sådana tomtar?

    Sedan är det hjärtskärande att vi friska ska kunna välja att inte behöva sitta med en ovaccinerad på ett evenemang, men de gamla med vård i hemmet, som verkligen inte får bli sjuka, kan inte välja. Där har det gått helt snett, när rätten till ett jobb, är större än en sjuks rätt till trygghet och en så bra vård som bara finns, dvs att minimera risken att bli smittad av sin vårdpersonal. Det görs andtrutna försök, som att vissa kommuner inte nyanställer utan covidbevis, men jag har svårt att se att nyanställda skulle göra så stor del av en personalstyrka. Det är en skam mot alla gamla och sjuka. Mycket märkligt. Speciellt när delar regeringen och FHM basunerar ut hur viktigt det är att vi förmodligen friska som går på evenemang inte ska behöva känna obehag och undran om vi sitter bredvid en ovaccinerad.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, jag förstår absolut att man kan vara osäker vad gäller vaccinet; jag har själv en bekant som fick allvarliga biverkningar på den tiden vi vaccinerade oss mot svininfluensan.

      MEN; jag har också sett hur enormt olika Corona slår; det finns absolut ”ingen lag” utan vem som helst kan bli mycket lite eller otroligt sjuk och allt däremellan samt givetvis även dö. Och eftersom jag HAR en i min nära krets som har avlidit av Corona så är jag kanske extra nojjig och vill känna att jag gjort allt jag kunnat för att undvika detta virus.

      Svara
  2. Anna Ask

    Jag minns när svininfluensan var och de vaccinerade alla, då upplevde inte jag att det var ett sånt otroligt tjafs om det? Man fick en tid och det var det, kan inte minnas att det vare sig var såhär rörigt eller debatterat.

    Jag har tagit mina tre doser av vaccinet men jag sticker inte under stol med att jag är besviken över hur dåligt vaccinet fungerar, i början av kampanjen fick man intrycket av att ”bara ni vaccinerar er så är epidemin snart över” och så har det ju tyvärr inte blivit. Här i Frankrike har det varit minst sagt drakoniska restriktioner i omgångar, jag spenderade många månader förra året helt ensam och det tärde väldigt mycket på psyket, nu får jag vård för depression och ångest och min psykolog säger att det är många som har ”kraschat” mentalt. Nu hoppas jag inte att det kommer bli några nya nedstängningar på det sättet men det är samtidigt jobbigt att trots att nästan 90% av alla vuxna är vaccinerade här så är det inte över. Jag har gjort allt enligt regelboken men jag måste nog säga att jag absolut inte har lust att fortsätta bli vaccinerad mot Covid var sjätte månad resten av livet, särskilt inte om jag ändå måste ha mask överallt och inte får umgås med andra människor under normala former…

    Svara
    • Maria

      Nej, jag håller med om besvikelsen över hur mycket vaccinet faktiskt hjälper. Vi är någonstans vana att tar man två poliosprutor (vet inte hur många man tar) så får man inte polio. Punkt. Just att det ger så förhållandevis dåligt totalskydd mot sjukdom tror jag tyvärr också bidrar till att antivaxare, som kanske hade gått att förmå att få att ta sprutan inte gör det. Nu blir det mer att ta sprutan, men du blir sjuk och smittar ändå.

      Missförstå mig rätt, jag är 100% för att alla som kan ska ta sprutan, men det är ett problem att den inte ger komplett skydd utan att man kan bli sjuk och smittsam ändå, om än inte lika mycket. Vilket är viktigt. Men ändå för mycket. Är också rädd att i takt med att fler mutationer kommer, som sprutan ändå inte klarar till fullo, kommer vaccinationsviljan hos annars positiva att avta, precis som hos dig. Att hela tiden fylla på med ny spruta och ändå inte bli immun, det är ingen lovande framtid.

      Dock hyser jag gott hopp om att vaccinforskarna till slut tar fram ett komplett vaccin, som faktiskt håller en frisk och inte smittsam. Det här vaccinet har tagits fram i rekordtakt, med mer data och mer erfarenheter borde vaccinet till slut bli bättre och nästan totalt komplett. Covid är ju inte den första virussjukdomen som det tagits fram vaccin mot och där man fått ett fullgott skydd. Så rimligen får vi hoppas att det gäller även covid.

      Härligt att du berättar om ditt liv jag Frankrike, det blir lite dekadent exotiskt för oss (åtminstone mig). Men jag beklagar din dåliga psykiska hälsa! Inte kul! Hoppas du kan hitta kanske olika facebookgrupper och hitta digitala vänner? Här i Sverige har nästan alla större städer en Facebookgrupp med folk som söker vänner. Och vänner idag är ju ofta på distans. Eller kanske du kan hitta en grupp om du har en hobby? Säga vad man vill om Fejan, men den är bra på att föra samman folk som aldrig annars hade mötts. På distans. Det finns intressegrupper för minsta petitessgrej. Annars får du hänga här! Kul för oss i alla fall!

      Svara
      • Anna Ask

        Vilket fint svar, tack. Jag mår bättre, som tur är för mig så svarar jag väldigt bra på antidepressiva läkemedel så jag har tagit mig upp ur det värsta hålet igen.

        Nu håller jag tummarna för att Coviden muterar till något harmlöst så småningom…

        Svara
  3. Amanda Stillnert

    Det är som är problemet nu är länder där det inte finns vaccin eller där det inte är har råd att vaccinera sig. De är dessa länder vi måste hjälpa osv för att få stopp på pandemin. Så länge resten av världen bara tittar på att utan att agera ja då får vi nog dras med den här skiten oavsett hur många vi i Sverige vaccinerar. Vi har har lyckats ändå bra att vaccinera många i olika ålders grupper.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>