Allting är förvisso relativt men….

För några dagar sedan läste jag IGEN hur en antivaxxare jämförde kravet på covidpass med judeförföljelsen under nazismens tid!

Att man tycker olika kan jag både förstå och acceptera men det är när folk gör horribla jämförelser som jag reagerar.

Visst; jag kan själv överdriva allt möjligt i tal och skrift, det kanske en del också tycker är en form av ”felaktig jämförelse” men jag tror också att alla som begriper något förstår att jag skojar om jag tex skriver att någonting ”tog tusen år” eller att jag är ”en miljon gånger tacksam över…”.

Att jämföra vaccinerade med utrotning tycker jag varken är ”skoj” eller ens jämförbart….någonstans!

Och JAG tycker att man ska vara….ursäkta…..djäääävligt försiktig med vad man jämför olika saker med.

Jag skulle tex inte drömma om att jämföra min brutna nagel med någon som fått obotlig cancer och skriva ”det är precis samma sak….”.

Eller jämföra att min häst skavt av sin man med någon vars häst fått en senskada….

Det ÄR definitivt inte samma sak!

Att man kan vara arg, känna sig orättvist behandlad, kränkt whatever….fine! Men gör inte jämförelser som är så kränkande att de bara skapar (berättigad) ilska och inte alls ett bra klimat för fortsatta vettiga diskussioner!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Maria

    Jag tror att de lite kan sätta sig i den här offerrollsitsen pga att media och sakkunniga hela tiden mesar med dem och låter dem hållas utan att faktiskt påpeka att de är egoistiska ur ett samhällsperspektiv. Och att inte vara tydliga preventivt med att ja, det är ett fritt val, MEN det kommer med konsekvenser. Man är så jäkla rädd att inte kränka någon att de har tillåtits glida ut i denna offermentalitet, när det, om man ska prata offer, istället är samhället och sjukvården som blir offer för att de vägrar vaccinet.

    Sedan finner jag stort underhållningsvärde i att de jämför sig med judar under andra världskriget. Det är så himla historielöst, kunskapsbefriat och gränslöst att det bara visar deras nivå. Mera sådant så att de gör bort sig själva och att alla fattar vilka de är och var de lägger sin kunskapsnivå! Rimligtvis kan ju ingen, förutom möjligtvis någon räddhågsen stackare utan ryggrad (eller historiekunskaper), hålla med dem utan vi skrattar ju bara åt dem och deras idioti och det bekräftar bara allt de håller på med. Kunskapslöst.

    Sedan är det en djup kränkning mot judarna och hade jag haft anhöriga som drabbats under andra världskriget hade jag velat ge dem en smäll på käften. Det är något de kommer att behöva be om ursäkt för när det här är över. Om de ens fattar vilket klavertramp de gjort då.

    Svara
  2. Madeleine

    Det är fruktansvärt förnedrande mot judarnas massutrotning under kriget.
    Det är viktigt att alla har ett fritt val ang vaccinationer mot Covid. Men konsekvenserna blir därefter för antivaccarna.

    Svara
    • Birgitta

      Tyvärr känns det som att det även blir konsekvenser för de som valt att vaccinera sig…som att de ovaccinerade är fler vad gäller sjukhusinläggningar vilket om inte annat drabbar de som jobbar där.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>