Onsdag- mer spån

Dagens bild föreställer gårdagens Lillis och visar också ganska träffande hur olika han och Vicke är vad gäller ”linsluseri”.

Medan Vicke poserar som en fotomodell och med en självklarhet så tycker den lille att man lika gärna kan ge sig av eller låta öronen vifta åt alla håll utom framåt när kameran åker fram.

Så en häst är tydligt extrovert och den andra mycket mer introvert men det spelar absolut ingen roll för mig.

I morse blev det tidig ridning i ridhuset och jag tränade på galoppfattningar från skritt och trav, travskolor och övergångar mellan piaff och passage. Jag hade superbra känsla under hela passet och avslutade efter 45 minuter.

Innan Henke och jag körde iväg för att äta lunch hann jag även med att hämta spån från snickeriet där jag får detta gratis.

Jag ville passa på medan vädret är ok och jag har gott om tid och ”det äter inte bröd” som min bror brukar säga (det kostar inget att ha det liggande).

Jag har för övrigt även spånpellets (som jag har köpt billigt av några olika privatpersoner) som nog räcker i minst ett halvår eller mer men inte heller detta kostar att ha liggande och kan ju förvaras i åratal.

Sist men inte minst har jag 100 halmbalar till den lille och de klarat han sig gott och väl på till hösten och skulle något ändras på den fronten så skulle ju även han kunna stå på spån eller spånpellets.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>