Onsdag- vi tränar på

Nu börjar det bli dags att plocka undan återstoden av jul-attiraljerna, så även julgranen som fortfarande är lika fin som på bilden ovan.

När jag hade Heron på ridskolan brukade han traditionsenligt äta upp cafeterians julgran (jag och en stallkamrat drev denna på den tiden…) men Vicke har aldrig ens sett åt granris så på honom vore en hel gran fullständigt bortkastad.

Vad säger ni bloggläsare; äter era hästar granris eller hela julgranar?

Vicke och jag har varit och tränat för Nina och jag tänker inte fortsätta att tjata om hur bra det gick men det gjorde det…ha ha ha!

På vägen hem stannade vi till på Granngården där jag köpte ”Kwik beet” (från Dodson & Horell) efter rekommendation från en bloggläsare; detta för att få i den lille mer vätska.

Ska bli intressant att se vad han anser om detta foder; det såg ärligt talat inte speciellt aptitligt ut, som små kolbitar ungefär!

Vicke, den bortklemade är inte jätteförtjust i betfor (som jag inte vågar ge den lille pga sockret) vilket annars de flesta hästar äter glatt men han har gissningsvis förätit sig efter de mängder jag tryckt i honom genom åren. Nu dricker han good enough så han ska slippa när säcken är slut och kwik beeten är tanken att bara ponnyn ska äta.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Att Du inte granen stå kvar om den fortfarande är fin. Lyser väl upp lite i vintermörkret? När vi hade gran inne och övrigt pynt var jag snabb att ta bort ’skräpet’. Är inte en pynt/jul – människa. Det var makens önskemål.
    Precis som Du skrev häromdagen- själva belysningen kan jag dock ha längre. Lyser upp lite.
    Grattis till lyckad träning idag ! Verkar som Du o Vicke börjat 2022 riktigt bra.

    Svara
    • Marika Stoppert

      Försökte mig på både Speedybeet & Kwikbeet av samma anlednings som du att jag ville öka på vätskeintaget. Men min ”tjockis” ratade tyvärr bägge lite förvånande för han är inte känd för att vara räden…. 🙂
      Nytt försök med Pavo Fibrebeet istället som blev en hit & är tydligen mycket smakligare. Ett tips om din herre inte tacksamt äter upp det du köpt 🙂

      Svara
      • Birgitta

        Ärligt talat hade jag inte köpt fodret om jag hade vetat hur (oaptitligt) det ser ut.

        Ratar han det är det 359 kronor på förlustkontot och återgång till mash som han älskar!

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>