Ointresserade säljare?

Alltså vad ÄR det med folk som annonserar ut hästar till försäljning?

Är det verkligen så mycket säljarens marknad idag att man blir så nerringd av spekulanter att man inte kan svara alla eller har jag bara haft maximal otur?

Det händer frekvent att jag inte får svar alls eller svar först efter flera dagar om jag skickar ett sms eller ett mail och ställer kompletterande frågor kring en häst.

Och nej, jag skriver inga romaner eller ställer ”tusen frågor” så det borde inte ta särskilt lång tid att svara.

Visst; jag kan absolut ringa och jaga annonsören men varför bara inte svara på tex en enkel fråga (finns det film på hästen?) via sms ? Bättre än att bli störd när man kanske rider/ håller lektioner eller whatever….hade JAG tyckt.

Och med dagens teknik tar det 5 minuter att skicka en film tex vilket i alla fall jag vill se innan jag eventuellt fördjupar mig närmare i processen eller rent av bokar en provridning.

Tilläggas ska att det framför allt är de danska annonsörerna som är så dåliga på att svara vilket känns ännu märkligare eftersom deras annonser ofta känns väldigt seriösa i övrigt.

Och borde man inte ännu hellre vilja svara på ett kort sms från någon från ”utlandet” än att prata i telefon?

Kan det vara så att en del försäljningsstall inte vill att hästen ska säljas omgående utan först efter några veckor så att de hinner debitera lite uppstallning och ridning?

Det kanske är långsökt att tro (och dessutom väldigt oseriöst) men vad skulle det annars kunna finnas för förklaringar?

Jag hade i alla fall blivit väldigt sur om jag lämnade iväg min häst till försäljning (för oftast dyra pengar) och sedan fick veta att presumtiva köpare antingen fått vänta x dagar på kontakt eller inte fått något svar över huvud taget !?!

21 kommentarer Skriv kommentar

 1. Linda Ferne

  I dagens läge blir de nog nerringda och får 50 mess om varje häst. Oftast är det ju så att varken pris eller nån film finns med i anonnsen, så alla intresserade måste skicka minst var ett sms om samma fråga. Drygt och väldigt onödigt.

  Svara
  • Ann Hammarlund Holst

   Exakt. Fattar inte heller vad man vill uppnå med det mer än massa onödiga meddelanden och frågor. ”Film skickas vid seriöst intresse”.
   Hur ska man vara seriöst intresserad utan att ha sett hästen ens på film undrar jag?

   Svara
   • Birgitta

    Över huvud taget avskyr jag orden ”seriös köpare/ intresse”. Man kan lika gärna skippa den formuleringen för vem f..n skulle annars säga ”jag är jätteoseriös men jag vill ändå veta en massa om din häst/ provrida den eller whatever”. Absolut finns det oseriösa köpare men jag tror inte man sållar bort dom genom att undanbe sig dom. Faktiskt.

    Svara
 2. Anna Svemark

  Det är intressant för jag upplever inte alls problemet i dk. Kanske de blir osäkra när det är utländsk köpare.

  Svara
 3. Marie Ultege

  Jag, som la upp annons i en relativt liten arabhästgrupp, kan förstå om man inte hinner svara alla direkt. La upp min annons på kvällen och ägnade sedan hela nästa dag till att besvara pm från alla intresserade. Sedan förstår jag inte att en del skickar pm med kommentaren ”Vilken fin häst” eller att man har åsikter om att priset är för lågt satt. Och jodå, jag svarade dessa också.

  Svara
  • Birgitta

   Jisses…att folk ids!?!? Och att du svarade?!? Det hade jag inte gjort om jag hade fått så många svar att ta hand om ändå.

   Svara
 4. Magdalena Haupt

  Det är verkligen jättekonstigt. Jag har sett superbra filmer upplagda på YouTube där man får se hästen i stallet, när den görs i ordning, sitts upp på, rids både på bana och ute, förbi bilar osv. Ofta ponnyer och de säljs supersnabbt. En bra video gör ju liksom nästan hela jobbet.

  Svara
  • Birgitta

   Instämmer helt.
   Skulle aldrig åka och titta på en häst utan att ha sett film innan.
   Där måste jag faktiskt berömma merparten av de som annonserar på Ridehesten i Danmark. Många gör både väldigt bra filmer och presentationer.

   Svara
 5. Linda Ferne

  Utan film och pris är det ganska svårt att vara ”seriös” köpare.. Utom de som köper helt osett då.

  Svara
  • Birgitta

   Jag skulle aldrig sälja min häst osedd till en privatperson. Det skulle inte kännas seriöst.
   Jag vill ha träffat personen i alla fall och sett den rida. Sedan kan massor gå fel ändå…

   Svara
    • Birgitta

     Nej, en ridhäst av den ”kaliber” jag söker skulle jag inte våga köpa utan provridning, mööööööjligen om tex min tränare hade provridit den och varit HELT övertygad om att den skulle passa mig.

     Svara
 6. Anna

  Båda gånger jag har letat lägenhet här i Paris så har jag blivit helt ignorerad när jag anmält intresse via mail eller sms, helt enkelt tror jag beroende på att marknaden är så het att lägenheter med okej standard till okej pris hyrs ut ibland bara några timmar efter att annonsen kommit ut. Lägenheten jag bor i nu annonserades ut en lördag förmiddag, jag såg annonsen nästan direkt och gick raka vägen till agenturen med min ”dossier” med all information de kräver och anmälde intresse på plats.

  Som köpare förstår jag ju att man inte vill köpa en häst som man måste ”slå till på direkt” men jag har förstått det som att det råder hästbrist i synnerhet till någotsånär överkomliga priser så det kanske helt enkelt är så att säljarna drunknar i sms/mail? Och att de får sålt hästen lätt utan att skicka filmer osv?

  Svara
  • Birgitta

   Jo, ibland är trycket på fina hästar stort!

   Jag såg en annons på en häst här i krokarna som jag med facit i hand gissar att jag troligen hade köpt. Jag svarade mer eller mindre direkt, provridning bokades snabbt men hästen hann ändå bli såld inom några dagar.

   I söndags morse vid 6.30 såg jag en annons som hade lagts ut på lördagen, 7.45 var den borttagen. Så snabbt brukar det verkligen inte gå men ändå…..

   Svara
   • Anna

    Jag hoppas du till slut får lika mycket tur med en eventuell ny häst som jag till slut fick med min lägenhet.

    Svara
 7. Elin

  Visst är det konstigt med säljare som inte svarar! Det var likadant när jag letade häst för 5 år sedan. Knappt hälften av annonsörerna svarade. Mkt frustrerande som spekulant.

  Svara
  • Birgitta

   Ja, jag blir också sur och skulle så klart kunna ringa och tjata men tappar i stället lusten för just den hästen.

   Angående en annan sak som du skrev i din kommentar har jag tagit bort den delen och skrivit ett eget inlägg kring din fråga som kommer imorgon!

   Svara
 8. Jannike

  Jag letar också häst men i andra änden av prisklassen om vi säger som så och jag får kämpa som bara den för att få napp, sen försöker folk sälja knappt inridna hästar för priser som är helt befängda. Det är verkligen säljarens marknad just nu. Och då letar jag inte ens varmblod utan kallblod/korsningar.

  Svara
 9. Anonym

  Läste ditt inlägg om hur det är att leta häst.

  Kan bara hålla med, kan vara mycket förnedrande.

  Vi har inte fått något pris när vi frågat, säljaren har flyttat fram tiden då vi skulle komma och provrida för att slutligen säga att de gått vidare med annan köpare.
  Säljaren har rent ut sagt att vi förstör deras häst med vår provridning.
  Vi har inte fått något svar alls när vi kontaktat säljare.
  När vi frågat på en häst har de kommit tillbaka med andra förslag på defekta hästar.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>