Torsdag- snabba svängar

Snö på morgonen, tö på eftermiddagen- det svänger snabbt på vintern ibland.

Jag red i ridhuset även denna morgon och fortsatte med ungefär samma arbete som igår; massa övergångar framför allt men också lite byten, piaff, passage och piruetter.

Plockade med lite allt möjligt i stallet efteråt och kom på att jag kanske inte visat hur min mini-foderkammare ser ut:

Ett litet utrymme och ouppvärmt dessutom men det funkar till 2 egna hästar i alla fall.

Och om ni undrar så innehåller merparten av tunnorna endast havre så nej; jag använder mig inte av trettioelva olika fodersorter 🙂 .

På eftermiddagen fick vi besök av vår käre hovslagare och nu hoppas jag ”slippa” se honom på 6 veckor- inga mer tappskor please Vicke!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Jag förstår ju att det kan vara praktiskt med stallkamrater men det verkar så otroligt skönt att få bestämma allt själv, ha precis så mycket ordning och reda som man själv vill…

    Svara
    • Birgitta

      Det finns tveklöst vissa fördelar med stallkamrater (ridsällskap tex och hjälp om man vill resa bort) men fördelarna med att ”vara själv” överväger absolut för min del i alla fall.

      Jag har ju verkligen provat på inackorderingslivet i över 30 år och detta passar mig miljoner gånger bättre.

      Just att få göra som jag vill och få ha min egen ordning utan att någon annan kan ha synpunkter (som jag ibland varken förstår eller håller med om) är värt massor.

      Hade mitt dockhus varit större hade jag måhända inte varit lika anti inackorderingar men ytan är verkligen liten och det skulle helt enkelt bli ”bök” om någon annan ville ha sin utrustning och sitt foder här. Givetvis går det mesta att lösa om det verkligen behövs men det här fungerar helt enkelt mycket bättre för mig och då vore jag ju dum om jag ändrade på det utan anledning.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>