Fredag- motorsågsmysteriet

När jag släppte ut hästarna i morse hörde jag ett ljud som om någon körde med en motorsåg nära Ryhus.

Förklaringen fick jag när jag red ut; trädet som fallit över en av våra ridvägar i helgen var bortforslat!

På tal om motorsågar har man ju minnen som man aldrig kommer att glömma och för mig är ett sådant då jag och en stallkamrat ville rida förbi en man som sågade ett träd med en sådan maskin.

Min häst Kreon var ju en känd knäppgök så jag bad mannen vänligt att pausa bara så att vi kunde passera.

I stället för att hörsamma min vädjan i typ 30 sekunder ryckte han elakt på axlarna och ”körde på”. Den axelryckningen glömmer jag aldrig….

På hemvägen från dagens ritt såg jag ”min” vita dovis, ser ni honom?

Jag tog bilden från hästryggen så den blev inte så bra men jag konstaterade åter (har sett den vita flera gånger) att han verkar vara helt integrerad i flocken. Han går mitt bland de andra och antingen är de färgblinda eller så bryr de sig helt enkelt inte.

Idag har jag också varit hos folktandvården för en check-up och nu har jag fått en tandhygienist som banne mig borde få någon form av pris som ”årets anställd”.

Att ha det engagemanget efter +30 år i yrket och efter att säkert ha behövt att tjata om samma saker en trilliard gånger…det är fan respekt!

Men det där med att kalla väntrum hos en tandläkare för välkomstrum….nja….är det verkligen ”grejen” ?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>