9/2

På onsdag kommer restriktionerna gällande Covid att försvinna och jag tycker att det ska bli ”intressant” att se hur/ om detta påverkar smittspridningen.

Min personliga upplevelse är att jag aldrig under hela pandemin upplevt att jag känner till/ hört om så många som är smittade som i detta nu så jag kommer inte att ”börja leva som vanligt” så som jag hör att många planerar att göra omgående.

Jag vill först se ”vad som händer”- har jag delvis anpassat mitt liv efter Covid i 2 år (jisses….) så kan jag göra det ett tag till.

Jag ser och hör att många redan har slutat bry sig lite grann och har man tex barn förstår jag att det kan kännas näst intill omöjligt att skydda sig när de har så många oskyddade kontakter i skolan.

Andra har redan haft mild Covid och tycker inte att det är så farligt och tja….det finns massor av olika resonemang kring detta.

Mitt eget liv har mest begränsats vad gäller utlandsresor; annars har jag jobbat som vanligt, tränat och tävlat så ofta jag velat, vi är ute och äter 1-2 gånger i veckan osv så jag känner inte att jag just nu verkligen längtar efter att göra whatever som jag hindrats från pga pandemin.

Det är en hel del månader kvar till sommarsemestern och då hoppas jag innerligt att denna skiten är över.

Den flockimmunitet som det talats så mycket om borde verkligen inträda innan dess så många som redan varit sjuka och jag ska vara ärlig och säga att hade jag vetat säkert att jag skulle få Covid ”som en lätt förkylning” som många (felaktigt) tycks tro att alla får om de vaccinerat sig så hade jag banne mig försökt att bli smittad bara för att ”ha det gjort”.

Men dels vet jag så klart inte hur just jag skulle drabbas och jag har om inte annat mina hästar att ansvara ensam för och vill givetvis inte heller av väldigt många andra orsaker bli sjuk…vem vill det?

Om jag bortser från det rent egoistiska perspektivet vill jag inte heller smitta min omgivning så jag kommer som sagt inte att räkna ner dagarna till 9/2 och jag hoppas att även andra dämpar sig och använder sunt förnuft.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Tror aldrig det kommer bli någon direkt flockimmunitet, känner flera som haft Covid-19 flera gånger, och ännu fler som haft det efter både två och tre omgångar vaccin…

    Svara
  2. Minstral

    Om du hoppas på att det går över kommer du aldrig kunna resa igen. Covid kommer bli kvar, mer som årsinfluensan. Men det kommer bli mildare och mildare. Den kommer inte att klassas som så farlig att restriktioner behövs, vilket är läget nu. Den vanliga influensan kräver mycket IVA-vård och dödsfall varje år, det är på den nivån covid kommer hamna.

    Svara
    • Birgitta

      Nej, jag tror inte det ”går över” utan att det blir så som du skriver.

      Och då kommer vi att våga resa.

      Att ge mig av nu skulle jag inte göra, ffa när olika länder har olika krav och förhållningssätt. Mardrömmen vore ju att ”fastna” utomlands lätt eller svårt sjuk även om det ”bara” hade inneburit att vara i karantän på ett hotellrum.

      Dessutom är en stor del av nöjet med att resa utomlands för mig att upptäcka nya platser och tex kunna besöka sevärdheter och mycket sådant har ju varit stängt.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>