Torsdag- nöjd hamster

Idag var det inte bara ryttaren Birgitta som var nöjd efter sitt och Vickes ridhuspass, några timmar senare var även hamstern Birgitta belåten.

Detta efter att ha hämtat 3 storsäckar fyllda med spån = gratis strö till Vicke i 2 månader.

På köpet fick jag ett gym-pass för det är tungt att släpa ut säckarna från släpet och till lösdriften där de förvaras kan jag lova.

I-lastningen sker med truck men någon sådan har vi inte hemma så här är det muskelkraft och råstyrka som gäller.

Lite komiskt var att en för mig ny anställd på snickeriet hjälpte mig denna gången och han pratade engelska eftersom han sa att han inte kunde så mycket svenska.

När jag frågade varifrån han kom svarade han…..Serbien…vad är oddsen för det?

Jag pratar ju flytande serbiska!

Och på hans fråga hur jag skulle lasta ur säckarna hemma svarade jag; med möda 🙂 !

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Fia Pobog

    Släpade också första åren (vilket gör att jag knappt kan resa mig ur sängen på morgnarna nu). Lyckades sen komma över ett litet bilsläp som jag får fyllt med spån och sen backar in på logen. Sen står det där tills det är tomt och det är dags att åka och fylla på nästa lass.

    Svara
    • Birgitta

      Din lösning är så klart ännu smartare, så hade jag också gjort om jag haft ett släp till eftersom jag också har plats i min fd lösdrift. Men att KÖPA ett släp är inte ekonomiskt lönsamt, jag vet dessutom inte när/ om detta samarbete med snickeriet upphör utan är bara glad så länge det varar.

      Sedan är jag ”dum mot mig själv” som joxar med detta själv; Henrik hade absolut kunnat hjälpa mig men jag vill helst inte fråga honom ”i onödan”.

      Svara
      • Fia Pobog

        Känner igen det där och så kämpar man på. Men man kan köpa en beg släp och sen sälja den igen när man inte behöver den längre. Fundera på det.

        Svara
    • Birgitta

      Jag som tyckte spån var dyrt på den tiden jag strödde med det tycker också att det är lyxigt.

      Men det kräver att man har tid, lust, ork och möjlighet att åka och hämta det i Arlöv och alla har ju inte det.

      Jag har erbjudit ganska många samma möjlighet men förvånansvärt få har nappat- säkert av ovan anledningar.

      Nu vill jag inte sprida ryktet till fler så att jag själv riskerar att stå utan.

      Hittade erbjudandet av en ren slump på Facebook för övrigt.

      Sedan har jag säkert ett halvårs förbrukning av spånpellets hemma men det sparar jag om samarbetet med snickeriet skulle upphöra av någon anledning.

      Och för dig med så många hästar skulle det inte löna sig att hämta just där och de har inte heller så mycket åt gången.

      Svara
  2. Cecilia Jardelid

    Det ser ut som på bilden att du skulle kunna backa lite närmare målet i alla fall Jag hade inte kunnat motstå frestelsen att försöka konstruera något som kunde underlätta förflyttandet från släp till förvaring. Ser direkt framför mig allt från en skiva på rullande bommar till konstruktion med hjul kanske på en räls… Bra jobbat med fixande och kånkande – och kul med serbiskan!

    Svara
    • Birgitta

      Jag inser att jag kanske hade behövt att förtydliga vissa saker i inlägget.

      Som att jag vanligtvis backar till lösdriftsporten så att jag sedan måste dra säcken typ 1-2 meter på sin höjd. Jag har säckarna stående precis innanför porten.

      Parkeringen på bilden berodde på att Ryhus just nu är såååå lerigt och att denna parkering innebar väldigt lätt körning men slit och släp (observera ordvitsen) medan att backa till hade inneburit att slira i leran och dessutom sabba underlaget ännu mer.

      Svara
  3. Elisabet Martinsson

    Kan du inte tippa upp säcken på en säckakärra som du förlängt bottnen på?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>