Torsdag- mammografi

Att det regnade kopiöst igår var lätt att konstatera under dagens uteritt- stora vattensamlingar överallt och runt mitt eget stall är det bara en sorts skodon som är aktuellt; gummistövlar!

Oftast när jag rider ut är passen av ”lättsammare” karaktär för att väga upp för dressyrpassen på banan/ i ridhuset; antingen skrittar vi bara eller så rider jag i alla gångarter men i en lägre form utan krav på samling.

Idag skärpte jag kraven en aning och red lite skolor, samlad trav under nersittning korta sekvenser och även lite samlad galopp i lätt sits.

Jag inser att jag tar Vicke mycket för given; jag är så van vid att han alltid är fin i kontakten och liksom ”med” direkt men har ju insett att både ryttare och hästar kan betrakta uteritter som lite ”fri ridning” där sådant som inte accepteras på banan plötsligt är ok.

Som att slängtrava med hästens huvud rakt upp i skyn, galoppera i full fart och dylikt som jag själv aldrig skulle få för mig att göra.

Inte så mycket för att jag skulle vara rädd för att gasa iväg, därtill är Vicke väldigt snäll men helt enkelt för att jag varken ser någon vits med denna typen av ridning eller tror att den främjar något.

Jag minns fortfarande hur någon, på den tiden jag ägde Heron sa (inte till mig mind you men jag fick höra det på omvägar) ; ”det är så synd om Heron….han måste tom gå på tygeln när han rids ut”!?!? Ja, stackars häst va 🙂 !

Måste ha varit fruktansvärt att han bara hade 23 timmar om dygnet då han fick hålla huvudet i precis vilken position han ville….

Under eftermiddagen har jag varit på mammografi; en kallelse jag alltid tar på stort allvar och aldrig avbokar.

Jag tycker det är fantastiskt att vi har denna ”service” i Sverige liksom cellprovstagningarna och enligt mig bör man tveklöst utnyttja dessa.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marie Ultege

    För Barbie gäller ”dressyrridning” ALLTID i skogen. Hon bli väldigt otrygg annars. Och otrygg betyder FULL FART FRAMÅT UTAN BROMS! Inget jag vill utsätta varken häst eller medryttare för. Skritt på lång tygel går däremot bra, men i alla andra gångarter är det antingen jobb eller fritt fram.

    Svara
  2. Anna

    Jag gjorde ett ultraljud plus mammografi förra året för jag hade en stor knöl. Det var bara en ofarlig cysta som tur var men det lustiga var att jag fick med mig alla röntgenplåtarna hem, för det var på ett privat sjukhus så nästa gång kanske jag går någon annanstans och då måste jag ta med bilderna dit. Håller med om att det känns väldigt bra med screening regelbundet och jag missar heller aldrig

    Svara
      • Anna

        Ja det var lite nervöst men min husläkare hade förklarat att om det är runda, jämna, lite mjuka knölar så är det oftast cystor, så jag anade att det inte var något farligt. Men definitivt skönt att få ett bra besked!

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>