Måndag- antiklimax-skoning


Ni som har tyckt att mina hästar har ”snälla ögon” instämmer nog i att bilden verkligen visar detta?

Den togs medan min hovslagare Markus besökte Ryhus och det blev lite av ett antiklimax för min del.

När jag var och provred Frenchie frågade jag hans fd ägare om han hade några ”fel”; allt hon hade berättat om honom lät liksom nästan för bra för att vara sant.

Och ägaren uppgav att jo….en grej med Frenchie är att han inte gillar att bli skodd. Han blev enligt henne inte ”dum” men var inte heller helt bekväm med dessa besök.

Eftersom jag ville försöka undvika oro och ”tjafs” åkte jag och köpte en ”slick-sten” då jag hört att dessa kan ha en halvt hypnotisk effekt på hästar.

När Markus kom ville jag ändå först se hur Frenchie skulle bete sig innan jag tog fram slick-stenen och låt mig säga så här; den förblev liggande i foderkammaren!

Frenchie uppförde sig fullkomligt PERFEKT; han stod blickstilla hela tiden och visade verkligen inte minsta tecken på oro eller någon annan negativ känsla!

Vicke skötte sig ”så klart ” perfekt som alltid och Lillis ville inte vara sämre- mycket skönt!

Jag är så nöjd med Markus skoningar och vill verkligen ge honom den bästa arbetsmiljön samtidigt som jag har full förståelse för att man som hovslagare inte accepterar att sko hur ”dumma” hästar som helst utan ”säger upp” de man inte vill riskera att skada sig på.

På eftermiddagen blev det ett ridhuspass för Frenchie medan Vicke har haft en vilodag.

Frenchie och jag blir mer och mer samspelta tycker jag men det är verkligen inte så att i alla fall jag bara kan sitta upp på en ny häst och rida den exakt som den ridits tidigare, även om det som i Frenchies fall handlar om en vuxen, välutbildad häst.

En kommentar

  1. Eva

    Dina hästar är fullkomligt bedårande.
    Jag tror att det mycket väl kan vara så att F varit lite dum m skoning tidigare?? Varför skulle hon annars sagt det ? Men i din dockhus-miljö och Din tydligen bra hovslagare är han lugn.
    Drömtillvaro för djur.
    Om jag dör och återuppstår som häst vill jag bo hos Dig på Ryhus.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>