Söndag- sömntuta

Kolla vilket fint kort Henrik tog på Gulligullan i morse!

Denna hund tillbringar 95 % av sin tid inomhus i sängen eller soffan och hade jag inte vetat att rasen ”är sådan” hade jag trott att hon var sjuk 🙂 !

Frank reds i ridhuset idag och jag ”vågade” mig till och med på några byten.

Jag tycker inte att jag har haft honom så mellan hjälperna och i tillräcklig samling för att göra vettiga byten innan och det är ju inte heller någon brådska med detta.

Med Frenchie arbetar jag med att hitta ett bra tempo i framför allt traven med ”jämna steg”.

Han har lätt till balanstrav vilket jag absolut inte vill uppmuntra; det må se ”coolt” ut för den oinvigde men fyller absolut ingen funktion utan är bara ett sätt att undandra sig arbete.

Att rida honom mer som en kvadrat än den rektangel han är i sig själv är ett annat huvudmål och med samlingen kommer hans känslighet fram mycket mer.

Får han gå lång och osamlad blir tex bakdelsvändningarna åt höger bara som hela hästen nästan faller åt sidan så just åt det håller blir det väldigt avslöjande. Vändningarna åt vänster är enklare vare sig han är samlad eller ej men åt höger blir skillnaden enorm vilket är en bra ”mätare”.

Frenchie är också en häst som blir mer och mer framåt ju längre tid man rider och när jag avslutar passen på lång tygel i skritt är det nästan så att jag har känslan av att han vill fara iväg i trav eller galopp.

Den känslan har jag helt glömt att man kan ha men minns nu att Kreon var likadan medan Vicke inte alls har detta i sig.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Så är Diva precis. Känns som hon vill fram när vi skrittar av, får verkligen ptroa flera gånger. Då kan hon ändå varit ganska seg i passet. Jag känner att det är något fel jag gör men vet inte vad?

    Svara
    • Birgitta

      Varför tror du att det är fel?

      Jag tolkar det tvärtom som att hästen har kommit igång bra och vill och orkar arbeta mer. Min tränare instämmer.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>