Tisdag- återhämtning

Imorgon är det exakt en månad sedan Frank kom hit; läskigt vad tiden går fort!

Och jag har sedan dess haft otroligt mycket att göra, främst för att jag nu har 3 hästar att sköta och två att rida men även pga andra åtaganden.

Gödselsäsongen är tex i full gång och jag har packat tonvis med gödsel till odlare och även om det är jätteskönt att ”bli av med skiten” så tar det sin lilla tid minst sagt.

Hur som helst så fick jag så mycket gjort igår att jag idag, för första gången på länge kunde ta det lite lugnt och tex åka och träna för Nina utan stress.

Och kanske var det därför men både lastning och träningen gick jättebra och sådant är ju en stor humörhöjare.

Eftermiddagen har tillbringats i soffan med mycket vila- det behövde jag!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Caroline

    Kan du inte berätta hur du jobbar med Frenchie och lastningen? Har förstått att han är van att det är två personer som lastar sedan tidigare medan du åker själv.

    Svara
    • Birgitta

      Är du tankeläsare 🙂 ?

      Jag satt och skrev ett inlägg om EXAKT detta för bara några timmar sedan men kommer inte att publicera det förrän jag har lastat i alla fall en gång till för att förhoppningsvis bekräfta min approach.

      Svara
  2. Eva

    Intressant!!
    Undrar också eftersom jag av egen erfarenhet vet att det är jätteskillnad på olika hästar och att vissa bara ’kräver’ 2 personer.
    Sen vet jag också av egen erfarenhet att det har väldigt mycket med ’ägaren’ att göra. Sista större inackorderingsstallet jag stod på blev jag ofta både ombedd att hyra ut mitt släp och åka med till veterinär etc då jag inte längre arbetade dagtid.
    Detta var ofta väldigt duktiga ryttare- mycket duktigare än mig- men väldigt osäkra i hanteringen av häst.
    Dessa sk svårlastade hästar gick oftast rakt in om jag var bestämd och bara gick framåt. Ibland dock gick det så fort att jag fick kasta mig under fram-bommen ?!

    Förutom detta m lastning så är det några andra saker jag är nyfiken på..

    Vad kan Frenchie?? Hur mycket har han tävlat ? Nivå på utbildning?
    Förstår att han är duktig, viss nerv – positivt?!!, varför såldes han etc etc

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>