Lördag- vildsvin


Idag såg jag något jag bara sett vid ett tidigare tillfälle sedan vi flyttade till Ryhus; ett vildsvin!

Denna jättebest galopperade i full fart över Vickes hage, in till Frank och försvann sedan bort i fjärran.

Vicke blev en aning upprörd medan Frank antingen inte hann reagera eller inte brydde sig och jag hoppas verkligen att det dröjer mycket länge (och helst aldrig mer) till nästa besök.

Vädret har varit rejält blåsigt och inbjöd inte till några utomhusaktiviteter precis och nu börjar jag känna lite stress över att delar av våren redan har passerat.

Ett tu tre är det sommar och jag vill verkligen hinna njuta av våren så som den kan vara när den är som bäst men som den inte har visat sig ännu.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Tänker att du lär se fler, det vimlar ju av dem, iaf här, ser ofta vildsvin, varje dag från tåget när jag åker till jobb. Vi har aldrig haft några problem med dem här, de springer förbi bara. Hästarna fnyser lite.

    Svara
    • Birgitta

      Jo, tyvärr lär jag se fler över tid men förhoppningsvis med samma frekvens som hittills, dvs med ett års mellanrum.

      De härjade någon kilometer härifrån vid ett större stall och förstörde deras gräshage något kopiöst förra våren. Det såg ut som om någon hade bearbetat hela hagen med en jordfräs= hejdå tilltänkt bete.

      Min närmaste granne fick också besök men med något mindre åverkan. Enligt denna granne var detta inte en årlig tradition tack och lov.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>