Måndag- det går framåt


Började veckan med att åka och träna för Nina och det märks tydligt att jag och Frank lär känna varandra mer och mer.

Jag känner mig säkrare i hanteringen och han förstår nog mer vad som komma skall och vad jag vill så tex lastningen går numera jättelätt och om det fortsätter så här är det inte långt till att han kan mäta sig med Vicke.

Träningen gick också bra men det är ju som jag sa till en tävlingskamrat som var på plats och uttryckte att hon tyckte Frank var jättefin att ”bara för att man köper en 10 år gammal välutbildad häst så är det inte bara att tuta och köra, det finns massor att jobba med”.

Och så är det så klart, framför allt för oss hobbyryttare.

Carl Hester hade troligen bara hoppat upp och ridit hästen outstanding från första steget 🙂 men för mig kommer det att ta tid att hitta alla knappar.

Sedan har jag ju valt Frank för att jag hoppas och tror att han ska passa mig och för att jag inte ”ville börja om från början” med en yngre häst och så här långt tycker jag att mina förhoppningar har infriats.

Jag tränar inte på lika avancerade saker som med Vicke och seriebyten känns tex sååååå långt bort men en del är ändå på samma nivå och det vi gör tycker jag att vi gör minst lika bra som jag gör med Vicke och i en del fall mycket bättre.

Jag tänkte i något inlägg framöver beskriva lite mer i detalj hur jag lägger upp passen i dagsläget om någon är intresserad.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>