Fredag- Frenchman (almost) in da house

Idag, på väg till utebanan, kom jag på att jag hade glömt en grej i huset så Frank fick följa med till ytterdörren där vi mötte upp Henke. Därav bilden 🙂 .

Under ritten tyckte jag att tyglarna gled lite ur min högerhand och när jag tittade närmare på dom såg jag att en av stropparna hade lossnat och var borta. Urdåligt när det handlar om ett par tyglar för 550:- inköpta för 1,5 månad sedan så det blir en reklamation på Granngården imorgon.

Köpte dessa tyglar idag, mycket billigare och egentligen snyggare så det blir bra.

Men det märkliga är att jag hittade kvittot på de förstnämnda tyglarna i bilen igår och tänkte ”hur stora är oddsen att tyglarna går sönder….”.

Jag var på väg att slänga kvittot men la undan det i sista stund och tja…ni ser!

18 kommentarer Skriv kommentar

  1. Karolina Cappelli Lindholm

    Täbker att man får vad man betalar för.
    Läder i den prisklassen skulle jag aldrig köpa.

    Svara
    • Birgitta

      Menar du att du tycker att tyglar för 550:- är billigt? Det tycker definitivt inte jag.

      De tyglar jag nu köpt på Hööks för 349:- har tidigare kostat 299:- och jag har haft dom i flera år.

      Att jag köpte nya var för att jag behövde ett träns till när jag köpte Frenchie.

      Svara
      • Karolina Cappelli Lindholm

        Med tanke på vad bra läder kostar så tycker jag att det är vansinnigt billigt.

        Svara
        • Birgitta

          Vi prioriterar olika. Jag räknar inte med att ha ett par tyglar mer än 2-3 år och har de gått sönder har det berott på att hästen har fastnat/ kommit lös och dragit itu dom.

          Svara
          • Marléne Engström

            Jag kan nog hålla med. Köpt dyrt träns och tyglar (läder med läderstroppar) och grejorna blir bara finare och finare – nu 9 år gamla ..

          • Birgitta

            Som sagt är inte träns/ tyglar för över tusen spänn något jag prioriterar. Och eftersom jag ibland är slarvig och tex skulle kunna tappa hästen så den kom lös skulle jag reta ihjäl mig om tyglar för mycket pengar gick sönder.

            Sedan vet jag inte om jag alltid hade velat ha samma träns/ tyglar i en massa år? Ibland ändras ens smak och ibland är det bara kul att ha något annat.

        • Minstral

          Vilka menar du man ska köpa då? Dyon, Stubben, Schockemöhle är då tydligen skit. Förstår jag dig rätt?

          Svara
      • Minstral

        Håller med dig Birgitta, runt 500 för tyglar är inte billigt. Kostar de mer är det inte pga bättre läder utan då är man dum nog att betala för ett märke.

        Svara
        • Birgitta

          Och för 550:- ska definitivt en stropp inte ramla av efter 1,5 månad.

          Ska strax köra och reklamera tyglarna och bortsett från detta är de kliniskt rena och ser ut att aldrig ha använts!

          Kollade på mina andra tyglar från Hööks för 300:- som har några år på nacken: stropparna är fullkomligt intakta!

          Svara
  2. Marie Ultege

    Jag har aldrig varit med om att en stropp lossnat. Måste vara ett riktigt måndagsexemplar.

    Svara
  3. Anna

    Nu blev jag så nyfiken pga kommentarerna att jag var tvungen att kolla vad lädertyglar kostar och för 500-600 SEK kan man få tyglar från t ex Stübben eller Dyon vilka jag alltid har trott är kvalitetsmärken, så förstår inte riktigt vilka tyglar som man skall vara tvungen att köpa för att de skall hålla längre än ett par månader… Mer allmänt tycker jag också att det är svårt att veta om man betalar för kvalitet eller märke i ridsporten, det är en så otroligt ”snobbig” sport vad gäller märken på utrustning.

    Svara
      • Birgitta

        Som en parentes verkar det svårt att sälja riktigt dyra huvudlag den dagen man tröttnar/ säljer hästen.

        Marknaden för personer som vill ge flera tusen för ett begagnat träns/ kandar verkar vara liten (fullt förståeligt enligt mig).

        Svara
        • Anna

          Jag är definitivt sådan att jag hellre köper sällan och lite bättre kvalitet, men jag gillar inte att känna mig ”lurad” och betala onödigt dyrt för något som inte egentligen är bättre. Och känns som om de som säljer utrustning för ridsport vet mycket väl vilken prylhets det är och att de kan ta ut överpriser.

          Svara
          • Birgitta

            Jag är utan att ha vetenskapliga belägg för det fullständigt övertygad om att mycket ryttarutrustning är prissatt mer efter ”vad som är inne” än kvalité.

            Absolut att kvalité oftast lönar sig men såååå mycket bättre är inte en……tja…väst från Kingsland än en från Gekås. Inte så att Kingsland- västen håller i 25 år och den från Gekås i ett halvår.

            För övrigt har jag några ridhandskar från Roeckl, enbart för att min man vill köpa ”dyrt och fint” (gissar att personalen på Hööks dräglar när de ser honom….).

            Roeckl-handskarna är sköna ja men de kostar över 400 spänn och jag sliter hål på dom minst lika fort som de jag köper på Gekås för 69/79:- och som i ärlighetens namn är ungefär lika sköna.

    • Ann

      Haha, jag gjorde exakt detsamma! Vad kostar ett par tyglar egentligen tänkte jag. Jag har alltid läder med gummisnodd insida, och jag tror de kostar 500-600 kr. Schockemöhles dito kostar just det. Sen har de några med syntetkärna som kostar mer. Nog för att det är bra i stigläder, men så mycket drar inte mina hästar i tyglarna att jag behöver det.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>