Torsdag- som med Vicke

Ni kan inte ana lyckan efter dagens ridpass!

Jag bestämde mig för att skritta ut med Frenchie och ta med Molly som sällskap och det gick sååååå bra! Ärligt talat kändes det som när jag brukade skritta ut med Vicke vilket är helt otroligt om man vet bakgrunden.

Molly har aldrig varit med när jag ridit Frenchie men hon har följt med honom på skogspromenad vid 2 tillfällen och eftersom dessa avlöpt utan minsta problem vågade jag ta med henne idag.

På den tiden jag red ut min vid ensamritter extremt istadiga häst Kreon märkte jag att han ofta blev lugnad om han kunde ta rygg på en vilt främmande människa som promenerade framför honom eller till och med en cykel eller bil!?!

Kanske fick detta honom att inse att han inte var ensam i hela världen eller vad vet jag men det hjälpte lite och om det var samma sak med Frank idag låter jag vara osagt men han gick som ett jäkla urverk precis hela tiden.

Inte ett stopp, inte en ansats till att glo på allt han tidigare nästan vägrat att passera (brevlådor, soptunnor, en stor skylt….) !

Vi mötte en man med barnvagn som vi stannade och pratade med, en bil körde bakom honom och en annan framför honom – ingen reaktion.

Inte ens när vi såg en man smyga runt inne i skogen reagerade han och då ska det sägas att Molly skällde lite på mannen, något hon aldrig gjort i hela sitt liv men gissningsvis för att han verkligen såg skum ut.

Hela rundan tog 40 minuter, exakt samma tid det brukade ta med Vicke så det var inte som med Kreon där en ritt som tog en timme med en annan häst tog 1,5 med honom…

Just denna runda har vi skrittat med Ida och Vicke som sällskap 2 gånger och jag har lett honom den en gång så han visste liksom vad som ”komma skulle” vilket jag tror är viktigt så här i början.

Efter en så här lyckad ridtur bjöd jag mig själv på lunch (med Henrik som sällskap) och ägnade därefter en timme åt att rensa mer nässlor och gamla grenar runt stallet. Älskar våren!!!

6 kommentarer Skriv kommentar

  • Birgitta

   Tja…om allt Frank behöver för att gå som ett urverk är en 12-kilos klippa i form av Molly ska jag mer än gärna tillhandahålla henne 🙂 🙂 🙂 !

   Svara
 1. Marlene Engström

  INte förvånad! När Leon var ny var vi ute mycket och hade Trolle med alltid. När Leon tittade och tvekade på nåt, sprang alltid Trolle runt, ”pinkade” på det läskiga och Leon bara traskade på. HUnden är en del av flocken, och Leon älskar att ha en flockhund med. Så såklart Molly var sällskap som tar det ”otäcka” enligt Frenchie…

  Svara
 2. Eva

  Så jätteroligt att det går så bra för Er !!!
  Minns Du att jag skrev för ett tag sen att jag tillslut fick ”ut” min istadiga häst med hjälp av min dåvarande hund Golden retrievern Herman.
  Oavsett det så misstänker jag att Frenchie numera har förtroende för Dig ??

  Svara
  • Birgitta

   Ja, jag har ingen aning om hur pass mycket Molly påverkade den perfekta uteritten, lite, mycket eller inte alls men att förtroendet mellan mig och Frenchie byggts upp mer och mer är jag helt säker på.

   Svara
 3. Eva

  Dessutom underbara bilder. Precis som Du älskar jag verkligen denna årstid. Blir glad varje morgon när solen skiner. Igår fyllde jag år och blev utbjuden på lunch av goda vänner och vi satt ute och åt.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>