Frank i hagen

Står och studerar Frank i hagen och konstaterar att hans och min logik ibland inte alltid går hand i hand. Eller hans och Vickes för den delen….

Frank❤️

Frank:

Ahhh….jag har ju min 1,5 hektar stora hage som till 99,5 % är täckt med gräs. Så det gäller verkligen att hitta den där 3*3 meter stora ytan som Vicke har haft som toalett och där marken är lite grusig så att jag kan rulla mig JUST DÄR och ingen annanstans. Och tänk så perfekt att den lilla plätten dessutom är preciiiis invid staketet så att jag kanske kan fastna med någon hov i eltrådarna! Perfa!

Vicke❤️

Vicke var mer:

Det gäller verkligen att undersöka marken noga innan man eventuellt lägger sig. Hellre avstå om man är tveksam. Tänk om det är så lerigt att man blir smutsig! Hjääälp! Eller för hårt i marken? Nej fy!

Lillis ❤️

Och den lille….han tycker nog något i stil med det här:

Det gäller att visa att gammal är äldst! Och att “I still got it” 💪! Rulla runt som en fotboll är bra. Då är man helt säker på att härlig lera tränger in överallt! Vem bryr sig om att vara ren? Kommer Birgitta med borsten är det bara att gå, gå, gå tills hon ger upp….jag kan gå i timmar…Fast trist om hon ska borsta i boxen! Hon låser boxdörren!?!? Innan brukade jag bara promenera ut på stallbacken så fort hon lämnade dörren öppen. Fast jag vågade inte gå någonstans. Men det var ändå roligt att visa vem som bestämmer. Hah!

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cia

    Ha, ha, dessa hästar
    Mina är också duktiga på att rulla sig. Passar jättebra när matten har astma.
    Jag brukar stå ut med att de är lite dammiga, de är alla tre rätt så grundliga i sina dagliga rullnings tekniker ( däremot ligger de i lä om man jämför med min förra häst Winston och det är jag tacksam för).
    Jag har i och för sig en lösning på detta med all jord och lera. Det heter dammsugare, har en gammal dammsugare som nu mer har flyttat till stallet. Vill jag ha någorlunda rena hästar är det dammsugare och fuktig mikro trasa som gäller.
    Borstar av och gnuggar hösten med en gummiskrapa så att pälsen yr.
    Sen dammsuger jag och därefter gnuggar jag med fuktig mickrotrasa
    Under dammsugning blir det lätt statisk elektricitet detta löser jag med att spola benen innan så bli det mindre statisk elektricitet. kan även vara bra att hålla i en rejält fuktig mickrofibertrasa för att minska risken för stötar.
    Detta kanske inte är helt enligt skötarhandboken…. Men jag tycker att det funkar fint.

    Svara
  2. Marlene Engstrøm

    Vicke rullade sig väl ytterst sällan? Minns vem som var skitgris i ” det gänget” när det begav sig..

    Svara
    • Birgitta

      Svårt att veta den exakta frekvensen eftersom täcke och försiktig rullning på optimal plats inte alltid avslöjade OM han ens HADE rullat sig men det skedde inte dagligen nej. Och aldrig i riktig lerig hage.

      Svara
  3. Eva

    Du verkar kunna läsa Dina hästar bra !! Känns verkligen som de faktiskt tänker så.
    Lillis verkar vara en mycket egen liten varelse.
    Antar att Du inte har strömmen på om Frenchie fastnar??

    Svara
    • Birgitta

      Hemlis….säg inget till hästarna…. : strömmen är i princip aldrig på. Den var på precis när Frenchie var ny men inte nu. Handlar inte för en sekund om sparsamhet/ snålhet (el ingår i vår hyra) utan att jag inte ser behovet och inte heller ids stänga av/ sätta på den. Vilket jag givetvis hade gjort om jag ansåg det nödvändigt.

      Och ja, om du frågar mig är Lillis lite egen. Framför allt kan han uppfattas så om man inte känner honom. Han är inte spontant nyfiken på människor eller gillar om främlingar skulle vilja gå fram och klappa honom (inte utan godis i alla fall). Vicke tex skulle smiska in sig hos alla och det lyckades han också med- mycket populär.

      Vet inte om den lilles fd ägare håller med mig; hon läser bloggen så hon kanske ger sin åsikt här?

      Svara
  4. Eva

    Så roligt att läsa att Vackra Vicke mår bra och nya ägarna är nöjda. Även om han hade det underbart hos Dig speciellt på Ryhus. Att han verkar så okomplicerad gör det förhoppningsvis lättare att byta miljö.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, att Vicke är så ”lätt” samt att jag verkligen gjorde allt jag kunde för att ge all information (muntlig och skriftlig) om honom hoppas och tror jag bidrar till att det går bra.

      Jag hade själv absolut inga problem när jag köpte Vicke så jag förväntade mig inte heller några problem när jag sålde honom men man kan så klart aldrig veta hur det ska bli.

      Svara
  5. Frida

    Har gått från en drottning som aldrig rullade sig eller skitade ner sig till en som inte kan slänga sig i dyngan fort nog. Speciellt när hon blivit svettig så drar hon in i hagen, gör en tvärnit i sann westernhäststil och slänger sig ned, stönandes av välbehag, reser sig upp och skakar på sig med ett morrande ljud och SEN kan hon äta, hälsa på kompisarna osv men alltid rullandet först haha!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>