Onsdag- 55 minuter

Idag har Molly varit ute och ridit med sin häst ❤️ och han skötte sig utmärkt!

Jag valde att rida en runda jag tidigare ridit ihop med Ida (för över en månad sedan) men aldrig ensam och skälet var bland annat att jag bara en timme tidigare sett två flockar med dovhjortar vila nästan utmed den grusväg där vi brukat rida.

Och även om Molly inte verkar bry sig om dovisar generellt kände jag att detta verkligen hade varit att utmana ödet och kanske hade Frenchie om inte annat blivit rädd av att se över 50 dovhjortar springa iväg i full fart?

Grimskaftet runt Frenchies hals är förresten ett ”koppel” om jag av någon anledning skulle behöva sätta fast Molly (har aldrig behövts men better safe than sorry), jag hade detta även på Vicke så det har inget med Frenchie att göra.

Så den sedvanliga 40-minutersrundan blev utbytt mot en 55 minuter lång dito och det blev bara 3 tvärstopp på vägen.

Dessa stopp gick lätt att bryta genom endast några kraftiga(re) skänkelhjälper så det blev varken ryggningar eller annan drama och i övrigt kändes Frenchie väldigt avslappnad och skrittade på utan tvekan.

Här kan ni förresten se vad som väckte Henrik i natt:

Molly hörde de gränslösa rackarna och skällde så att Henrik vaknade!

Som ni ser är de banne mig nästan upp på hustrappan men faktiskt har de inte vågat sig fram för att äta ur min stora kruka med penséer- tack för det!

Jag har även en mindre kruka utanför stallet men den tar jag in varje kväll medan den utanför ytterdörren är för tung för att baxas på 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>