Fredag-öppen bana

Idag har Frenchie och jag varit på Ystad ridklubb som hade öppen bana inför helgens tävlingar.

Jag tycker inte att vi är redo för något tävlande än men ville däremot kolla av i alla fall lite hur min lilla häst beter sig i något som kan liknas vid en tävlingsmiljö.

Jag kan inte påstå att det blev särskilt tävlingslikt dock, beroende på några olika saker.

Man kunde rida fram på en stor utebana för att sedan rida i ridhuset de 20 minuterna man hade till sitt förfogande per ekipage men eftersom jag red först kunde jag rida en hel timme i ridhuset eftersom jag kom dit i god tid och banan redan stod redo. Och det gjorde jag eftersom det blåste halv storm ute!

Under tiden jag var på plats fanns det inga andra ekipage någonstans; min bil och släp var de enda på parkeringen, ingen red på utebanan osv så jag kan inte tänka mig att Frank fick någon ”tävlingskänsla” alls.

Men; det var ändå nyttigt att rida på en främmande plats och jag tycker att det gick bra.

Nu kommer det ju inte att bli alls på samma vis när jag tävlar; då är det max någon enstaka minut inne på banan innan man får startsignal men vi får börja någonstans tänker jag.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Ändå bra att komma iväg och träna inom dressyrstaket. När du känner dig redo kommer det gå galant, du är superduktig ju.

    Svara
    • Birgitta

      Min känsla är verkligen att denna häst kan hamna precis var som helst i resultatlistan beroende på hur tittig han blir.

      Vi får se om jag får rätt….

      Att han KAN bli spooked vet jag redan men graden kan variera enormt liksom reaktionen.

      Svara
  2. Minstral

    Förstår hur du tänker, Diva är också spookig, men när man får det under kontroll så är ju energin toppen. Livet med en dressyrhäst!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>