En ny (?), tråkig tradition

Som en del av er kanske minns hade Henrik och jag enorma problem med Molly kring nyår när vi bodde i Staffanstorp där idioter smällde med smällare och raketer ibland från oktober till januari.

För vår del upphörde problemen till 100 % i samband med flytten till Ryhus eftersom ingen häromkring håller på med detta fruktansvärt egoistiska och genomkorkade ”nöje”.

Andra, och det är tiotusentals hundägare minst bara i Sverige är inte lika lyckligt lottade och att få höra av man ska ”träna bort skotträdsla” hjälper definitivt inte deras ibland fullkomligt traumatiserade djur.

Jag kan absolut förstå att en del hundägare räknar dagarna tills helvetet ska vara över för denna gången (läs: oftast en eller två veckor efter nyår) men nu finns det tydligen en ny tradition som jag läser om på Facebooks hundsidor:

Studenter har i samband med sina avslutningar börjat med samma idiot-smällande och det är ”here we go again” med vettskrämda hundar.

Alltså…jag blir nästan skogstokig när jag läser detta!

Jag fattar att studenten är en tydligen enormt livsomvälvande händelse för vissa som måste firas i x dagar men varför denna obetänksamhet från ungdomar och deras omgivning och flathet från myndigheterna?

Att en ungdoms hjärna inte är fullt utvecklad må vara hänt men nog borde de som har någonting att säga till om ha en fullt fungerande dito?

Jag är såååå tacksam att vi bor här i ödemarken för det var inte kul på den tiden Molly skakade i soffan och knappt kunde förmås att gå ut och vi plågades nästan lika mycket som vad hon gjorde.

Henrik väckte t.o.m. frågan om vi skulle bli tvungna att avliva henne till slut och nu var vi inte ens i närheten av något sådant beslut men hade vi bott någonstans där man smällde konstant så hade vi kanske fått göra det.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Raketer har ju inte varit tradition i svenskt studentfirande nåt speciellt.. Många andra länder har dock det i samband med bröllop och annat firande. Märktes väldigt mycket i Malmö där det smälldes närsomhelst och varsomhelst!

    Svara
  2. Marlene Engström

    Exakt, bor i Malmö och råkade ut för att de smällde av batterier precis utanför vårt hunddagis när vi hämtade min hund!!! Jag blev så jävla arg och skrek som en dåre på dem- grupper av 30 stöddiga män med nån liten student mitt i alltihop. Tack och lov kom polisen körandes när det hände så jag hoppas de fick saftiga böter. Men igår smällde det igen, fast något längre bort. Stod ett gäng med bilar på större parkering. Killar och tjejer…

    Svara
  3. Minstral

    Helt krasst så att det är mest ”icke-svenskar” som sysslar med detta. Utanför mitt jobb i veckan fick polisen stoppa ett flak där det hölls på med bengaler och smällare. Studenterna fick gå av men bilar med dundrande islamsk musik strömmade till och smällandet mitt ute i gatan blev som en krigszon. Våra patienter (jobbar på psyk) blev väldigt rädda och vågade inte gå ut. Till slut blev det massiv polisinsats. Skandal att detta ofog har kommit hit. Kommer säkert sluta med att det blir hårda restriktioner i studentfirande.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>