Vikten av att synas (på sociala medier)

Såg en film på både Instagram och Facebook där en ryttare hoppar av sin 5-åriga häst på ett minst sagt otraditionellt sätt, se bilder.

Jag fattar absolut att många vid första ”titten” kanske blir lite imponerade över hur snäll hästen är osv men själv blev jag ärligt talat mest mörkrädd.

Ja, jag vet att jag själv har gjort mig skyldig till mycket dumdristigt genom åren men dels har jag faktiskt blivit klokare och framför allt skulle jag inte posta bilder/ filmer på nätet som liksom förevigade min dumhet.

Alla som håller på med hästar vet att det mesta handlar om ”ett ögonblicks verk” som kan vara skillnaden mellan ett fortsatt liv som vanligt och ett som invalid eller i värsta fall i en kista.

Och jag menar så klart inte att vi alla ska låsa in oss i våra hem och aldrig utsätta oss för något farligt (och ärligt talat är det mesta farligt….) men att sprida filmer som den ovan beskrivna har passerat rätt många gränser enligt mig.

För vet ni vad som är lika skrämmande i mina ögon som det ryttaren gör?

Det är att hen har tiotusentals följare och att många kommenterat filmen med att de är ”imponerade” och att de t.o.m. vill prova själva!

Jag vill påstå att man som influencer HAR en viss form av ansvar, moraliskt om inte annat men kanske är jag bara en ålderstigen surmupp som inte hänger med?

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Eva

  Håller med Dig i sak även om jag inte orkar bry mig. Vill folk slå ihjäl sig-varsågod !!
  Är man dum nog att urskillningslöst följa idioter så återigen-varsågod!!
  Är dock väldigt förvånad ?????
  att just Du reagerar på detta då Du verkar vara ett stort fan av Carl Hedin och även han beter sig på liknande sätt. Och eftersom han är riktigt känd så påverkar hans beteende många fler.

  Svara
  • Birgitta

   Du har helt rätt; jag har omvärderat en del av Carls ”trix”. En del är mycket farligt!

   Sedan gillar jag hans sätt att rida, tävla, träna och sköta hästar.

   Svara
   • Eva

    Jag gillar själv verkligen Carl Hedin på alla sätt så det var inte det. Ville bara göra Dig uppmärksam på att Du inte var helt konsekvent.
    P.s Igen – jättekul med alla dina och Frenchies framsteg. D.s

    Svara
 2. Dagge

  Såg också den där filmen och reagerade likadant. Otroligt omdömeslöst och enbart gjord för att jaga likes.

  Svara
  • Birgitta

   Synd för dels lär tjejen få likes på andra vis och dels är hon en duktig ryttare så det finns ingen anledning att visa sådant här.

   Svara
 3. Anna

  Jag gjorde också tokiga/dumdristiga saker som yngre ibland i stallet/med hästarna men om någon vuxen såg det så fick man ju massor av skäll, inte tusentals ”likes” på nätet.

  Sedan är det väl bra om man vågar ”busa” lite, tror det är bra för både häst och människa, men just det där ser ju mest showigt ut. Hästen lär ju inte tycka det är så roligt.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>