Måndag- modiga


Oj så modiga vi har blivit vid uteritter 🙂 !

Idag red vi en helt ny runda (i en hel timme) och Frenchie skrittade på som den mest rutinerade uteridningshästen ha ha och med Molly vid sin sida ❤️!

Har ni förresten hört talas om oljerättika (bilden nedan):

Det hade inte jag förrän godset vi hyr av odlade detta på några fält jag tidigare somrar ridit dressyr på.

En vackert blommande gröda kan jag konstatera, eller vad tycker ni?

Vädret är fortsatt hett minst sagt men vi uppbådade ork till att åka iväg för lunch, storhandla och sedan har jag varit och hämtat spån till Frenchie.

Frenchie har visat sig vara lika renlig som min jätteponny; alla bajshögar ligger fint utmed (inte ha ha ha) en vägg och så är det lite kiss i mitten av boxen.

Jag är glad så länge jag har gratis strö för när jag kollade priset på värme/ ströpellets sist kunde jag konstatera att det har gått upp rejält sedan jag gav runt 45 kronor för en säck.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Eva

  Faktiskt Inte ett dugg förvånad över Frenchies utveckling!!! Nu är han trygg med Dig (och Molly). Det är ju ingen elak eller obegåvad häst. Möjligen lite mer elektrisk?!
  Men det är bara positivt!
  Tror Du hittat din absolut bästa häst någonsin
  ??!!
  När får man komma o titta ??

  Svara
  • Birgitta

   Instämmer helt i din analys av Frenchie och hoppas du har rätt vad gäller att han ska bli min bästa (och kanske sista?) häst. Vi får se…..

   Svara
 2. Eva

  Vill bara tillägga att jag är övertygad om att ALLT det som nu är självklart med Frenchie beror på att Du gjorde allt så lugnt och metodiskt i början.
  Bla lastning och uteritter.
  Inte för att jag är någon expert men viss erfarenhet av diverse djur.
  Även dessa saker hanterades annorlunda ’förr i tiden’. Då var det mer tvång o våld.

  Svara
  • Birgitta

   Andra har sagt samma sak och jag tror också det. Med lugn och konsekvens kommer man långt och vanans makt ska inte heller underskattas.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>