The return of the Tävlingsponnyn

Ibland kan anlag och gener upplevas som orättvisa; när någon kan vräka i sig mat utan att gå upp ett gram eller har tjockt fylligt hår, perfekta tänder eller whatever.

Kolla på bilden på min 25-åriga jätteponny! Togs igår icke-arrangerad på en sekund, utan några filter! Djuret är på bilden oborstad sedan x dagar, han har rullat sig flera gånger, blivit regnad på och är ej schamponerad (eller riden) på flera år. Ändå ser han ut så här 🌟! Frenchie ser ut som en luffare i jämförelse 😂!

Tyvärr stannar Lillis alter ego ”Tävlingsponnyn” inte så länge; tidigare än jag önskar brukar den förstnämnde återvända med en alltmer tilltagande behåring som till slut gör att hans huvud tex ser dubbelt så brett ut 😂!

Men visst är han excellent just nu 👌?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. LenaB

    WOW!!!! Alltså mina två ser ut som två bortglömda krakar om man jämför med den där:-)
    Min gamling behöver dessutom klippas med jämna mellanrum för han liknar annars ett utegångsfår, och det hade han ju kunnat se ut som ifall han inte alltid rullade sig som en gris och dessutom blev väldigt svettig… Och nej, det beror inte på att han är senior och inte fäller längre – för det gör han med råge! Han sätter bara onödigt mkt päls året om… Den andra är ju alltid superkorthårig i sig själv, hans vinterpäls ser ut som andra hästars sommardito. Men i jämförelse med din ”Fluff” så ligger han i lä:-)

    Svara
    • Birgitta

      Ha ha…ja, jag har faktiskt alltid haft hästar med ”fin”, glansig päls men ingen slår detta detta djur. Vilket jag tycker är extra komiskt eftersom han ju största delen av året har megatjock päls och hovskägg som nästan släpar i marken 🙂 . Dessutom ryktas han aldrig och går utan täcke året om.

      Svara
  2. Eva

    Det är lite märkligt med tanke på att Du tydligen aldrig ryktar Dina djur ?
    Att Du ändå alltid har blanka hästar måste bero på något annat ?? Allmänt välbefinnande och bra foder tex ?
    Själv får jag alltid beröm för att min lille rottweiler är så ovanligt blank och i fint (läs lagom) hull. Detta även från andra m samma ras och släktingar dessutom.
    Hör till saken att jag aldrig någonsin borstat honom på 6,5 år. Men han får kvalitetsfoder. Veterinärfoder.
    Och verkar trivas m livet.
    Tror personligen att fodret spelar väldigt stor roll. De flesta hunduppfödare och andra med flera hundar än 2 anser ofta att vilket skitfoder som helst duger. Några hundralappar för 15-20 kg. Jag betalar 1100-1200 för 15 kg.
    Det är dessutom väldigt drygt/räcker länge och det som kommer ut är i fin form. Förmodligen bra näringsupptag?
    Tror foder är viktigt men även allmäntillståndet för alla djur.

    Svara
    • Birgitta

      Frenchie borstas ju och gnuggas med en Magic Brush dagligen liksom tidigare ridhästar men jag kan verkligen inte påstå att jag borstar ponnyn varje dag.

      Jag tror mycket mer på psykiskt och fysiskt välbefinnande vilket bland annat uppnås med bra foder.

      Jag ger också ett dyrare foder till Molly efter rekommendation av uppfödare. Det blir säkert drygare i längden för man behöver inte ge så mycket.

      Svara
  3. Anna

    Ja han är oerhört tjusig faktiskt.

    Önskar att samma sak hände mitt hår om jag aldrig tvättade det, kammade det, och ibland rullade mig på marken.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>