Bonus vid husvisning?

Att det ”finns folk till allt” är ingen nyhet och härom dagen fick jag ytterligare ett exempel på detta:

Ett släkting hade ett obebott hus till salu nyligen och till huset hör en trädgård med bland annat blommor och fruktträd.

En familj som var på husvisning passade på att plocka en bukett med blommor och en annan plockade med sig en påse körsbär !?!?

Observera att detta skedde utan att fråga om lov!?!?

Alltså vad är det med folk!?!

Jag gissar att de som gjorde detta tänkte att ”det bor ändå ingen här” men för det första hör det väl till vanlig hyfs att fråga innan man tar saker från någons trädgård/ egendom och för det andra kunde ju inte dom veta om släktingen redan hade avtalat med någon annan att denne skulle få ta/ köpa/ plocka all frukt eller blommorna?

Är det jag som överreagerar och skulle ni kunna göra något liknande (alltså inte ”i smyg” utan helt öppet) och/ eller om ni hälsar på någon med trädgård?

18 kommentarer Skriv kommentar

  1. Karolina Cappelli Lindholm

    Jättekonstigt att göra om man är äldre än typ 5 år….
    Lixom noll feeling.

    Svara
  2. Veronica Sjöberg

    Jag skulle inte ens tänka tanken. Jösses vilka människor det finns!

    Svara
  3. Eva

    Folk är ofattbart fräcka !
    Men var det ingen som var där och kunde säga till dem ?
    Jag hade blivit vansinnig vare sig jag var mäklare eller ägare!!!!
    Förresten- så oerhört fina blommor Du har !!
    Vet du vad de heter?? Pioner ??
    Kan man komma förbi och plocka lite ??

    Svara
    • Birgitta

      Mäklaren var ju där men sa inget. Och en annan släkting än den som skulle sälja såg det men orkade inte börja tjafsa.

      Ja, trädgården på Ryhus känns som att någon ändå hade någon tanke med någon gång eller så är det bara en slump att det i flera månader alltid är något som blommar, buskar mest. Hade varit tråkigare om allt blommade samtidigt.

      Och ja, här finns pioner, både rosa och vita men tyväääääär har alla blommat färdigt annars hade du absolut fått komma hit och klippa ner allt….not 🙂 !

      Svara
  4. Charlotte

    Nej, det är helt otänkbart! Så gränslöst!
    Jag hade en lägenhetsvisning där ingen kom in i badrummet eftersom en person stängde in sig där i 20 minuter (!) och bajsade. Hen frågade inte om lov innan och bad inte om ursäkt efteråt. Och alla andra spekulanter var jättearga eftersom de inte fick se badrummet…

    Svara
    • Maria

      Smart sätt att få andra spekulanter att inte buda. Om man själv vill ha lägenheten.

      Om inte stackarn blev akut magsjuk och inte kunde hejda utflödet var det verkligen lika gränslöst som tidigare nämnda. Skulle inte ens gå på toaletten på en visning, och jag har varit på många, men sätta sig i godan ro? Ja, om inte akut magsjuk då och hen inte kan få stopp på flödet. Kan bara vara en karl annars!

      Svara
    • Birgitta

      Låter helt galet! 20 minuter?!?!

      Jag skulle aldrig ens låna en toalett på en visning annat än vid verkligen, verkligen akut diarré och den håller liksom inte på i 20 minuter….

      Svara
      • Sarah

        Haha! Det finns verkligen folk till allt. Vi hade visning på ett hus nyligen. Toalettstolen hade gett upp sin spolning/att fylla upp tanken efter spolning och efter en massa krångel så började det läcka lite vid tillförseln. Hann inte fixa det så för att slippa blött på golvet så kopplade vi bort den slangen helt enkelt och meddelande mäklaren att toan var ur funktion under visningen men det skulle fixas asap. ÄNDÅ var det nån som gick på toa. Och kunde såklart då inte spola. Vilket upptäcktes helgen efter… Tjoho.

        Svara
  5. Anna

    Mina föräldrar bor på en gata som leder till en badplats så det är rätt många sommargäster som går förbi där och det är ganska vanligt att de sträcker sig över staketet för att norpa åt sig lite vinbär.

    Även att de passar på att slänga diverse sopor i mina föräldrars tunnor.

    Svara
    • Birgitta

      Inget försvar av detta usla beteende men då gör de detta I SMYG i alla fall.

      Att iskallt göra det inför ögonvittnen tycker jag är ännu mer magstarkt….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>