Måndag- gräs och stråfoder

Dressyrpass på utebanan och eftersom jag var trött efter nattens jobb orkade jag inte rigga upp PIVON för att filma vilket var synd eftersom jag gärna hade velat få bekräftat att tex högeröppnan och högerslutan såg lika bra ut som de kändes.

Bortsett från ridningen och lunch ute med Henrik har jag tillbringat tid med kringlan på bilden; det är inte ofta jag sover utan att ha henne tätt intill.

Ser på tal om ingenting att stråfoderskörden i Skåne verkar ha blivit god och att det växt bra på betena runt om i Sverige.

Sett flera som erbjuder t.o.m. gratis bete bara för att få marken nerbetad och vad gäller stråfodret ska det bli intressant att se hur prissättningen blir.

Själv har jag inte speciellt mycket gräs i mina hagar och kan inte påstå att det verkar växa särskilt bra heller men det har sina naturliga förklaringar (att de ej är gödslade tex) och är ett egenval.

Sedan menar jag att det måste vara jättesvårt att säkert veta hur mycket gräs hästar oaktat bra/ dåligt bete lyckas sätta i sig på x timmar och det varierar dessutom säkert en hel del från häst till häst.

Mina har ju fri tillgång på stråfoder i stallet och äter inga jättemängder där så jag kan bara gissa att de trots allt får i sig en del ute.

Senaste balen som påstods väga runt 150 kilo varade i 13 dagar vilket skulle göra ca 11 kilo per dag vilket jag inte tycker är så mycket för en häst och en jätteponny.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Visst är det mysigt att sova med hund ?!
    Kul att Du kallar henne för ’kringlan’. Har beskrivit min och även de förra som att de ligger som kanelbullar??!!
    Enligt hundarnas fysioterapeut är det tydligen ett mkt gott tecken att hundar ligger så… Då är de mjuka och fina i kroppen.

    Svara
  2. Manda Stillnert - En travhäst & allt där i mellan.

    Det finns bra med gräs att slå men vädret är för ostadigt här uppe. Ett helt gärde med säkert 200 bal gick åt skogen när det ska regna hela tiden .. Sen diesel och andra kostnader, blir dyrt det här oavsett. Vet att vår höbonde kommer höja priset per rundbal i år oavsett hur mycket det blir för att försöka få det att gå plus minus noll.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>