Lördag- dovhjort gånger två

Jag skrev för ett tag sedan att jag bara rider ut på vardagarna eftersom det är så stor skillnad på ”aktiviteten” i skogarna runt Ryhus då och på helgdagar men nu har jag börjat slira lite på det.

Delvis för att Frenchie är mycket mer…ursäkta uttrycket….normal nu (läs: går att rida som vanliga hästar och stannar inte var 20 meter och vägrar att gå…) och delvis för att sommartid brukar innebära färre skogsbesökare även på helgerna pga insekterna.

Just idag mötte vi dock 2 olika sällskap med hund vilket inte var några problem alls eftersom dom hundarna var kopplade och Molly inte går fram till andras hundar.

Och inte bara blev det hundmöten….vid 2 olika tillfällen dök dessutom dovisar upp!

Trots att det vimlar av dovhjortar runt Ryhus har jag faktiskt bara stött på dom i skogen en handfull gånger och aldrig när jag har suttit på Frenchie.

Idag hoppade det plötsligt ut en dovis-mamma med sin unge på den breda grusvägen vi befann oss på och jag tror inte att det var mer än ca 20 meter mellan dom och Molly och sedan var jag och Frenchie kanske ytterligare några meter bakom Molly.

Som tur är gjorde Molly inte ens en ansats till att springa efter dovisarna som kvickt hoppade tillbaka in i snåren och tja…det var det mötet.

Och när vi var nästan hemma hände samma sak igen fast då var det en ensam dovhjort som dök upp på samma vis.

Ingen reaktion den hör gången heller och så ”måste” det ju vara- annars går det inte att rida med en lös hund.

Och ärligt talat har jag de gånger jag galopperat i skogen mer varit rädd för att Vicke skulle bli skrämd av en plötsligt framhoppande dovhjort än att Molly skulle jaga den.

Som en parentes kan jag nämna att just whippet jagar ”med ögonen” så de brukar inte spåra efter vilt som försvinner utan tappar intresset så fort ”bytet” är ur sikte. Och nej, jag menar inte att det är ok att jaga oavsett, jag bara nämner det.

Idag har vi haft middagsgäster och medan det kom x skurar under förmiddagen kunde vi sitta utomhus i sol under hela besöket.

Henrik har utnämnt mig till grillmästare och mitt enkla tips är att låta kolen bli helt grå innan man börjar grilla.

Jag tror detta är det vanligaste felet många gör- har för bråttom med att börja grilla.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Det är det bästa att grilla. Vi (Carsten) grillade den oftast hel om vi var tillräckligt många.
    Oxfilé tex som anses ’finare’ och även annat oxkött blir lätt för torrt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>