Söndag- FHS

Idag har jag ridit på utebanan och därefter var det dags för ett besök på Falsterbo horse show.

Det mesta var som vanligt vill jag påstå och jag ställde mig samma frågor som jag alltid gör på sådana här evenemang; som tex varför man envisas med att släpa med sig sin hund bland detta myller av folk ovh ofta i värme?

Tror man verkligen att hunden har någon behållning av att släpas runt mellan folks ben och shoppingkassar?

Såg bla en whippetvalp och fick bita mig i tungan för att inte säga något…

Någon shopping för egen del blev det inte, dels för att jag inte precis behöver något till min digra samling och dels för att priserna med mina mått inte alls är fördelaktiga. Mycket går att finna mycket billigare på Gekås eller till och med Börjes och något behov att utrustning i det dyraste segmenten har aldrig varit något för mig.

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Karolina Cappelli Lindholm

    Tänkte just en tanke här om dagen… mässornas tid måste ju vara över.
    Förr var de ju spännande och fantastiskt. Att kunna få ta del av en butik man annars aldrig skulle besöka från en annan del av landet. Kanske med ett utbud helt olikt den lokala ridsportbutiken.
    Men nu när hela världen är tillgänglig via internet o man kånner till varenda kollektion o pryl. O dessutom har alla butiker precis samma märken…. Så jag begriper inte alls vad dessa mässor är till för, inte är de bra pris på grejerna heller.

    Svara
    • Birgitta

      Jag kan bara instämma!
      Har svårt att förstå att det kan löna sig att sälja på FHS men uppenbarligen finns det fortfarande en marknad?
      Gissningsvis är köpare personer som dels ej är vana vid att nätshoppa och/ eller vill känna på varorna IRL eller så bor de långt bort från billiga, fysiska affärer?

      Jag som dels har nära till Granngården, Hööks och Börjes samt besöker Gekås 1-2 ggr/ år ser inte alls fascinationen av denna typ av mässor, ffa eftersom priserna inte alls är förmånliga.

      Svara
    • Anna Svemark

      För mig var det möjligheten att provsitta olika sadlar som var det viktigaste, men det var ju inte så många märken att prova

      Svara
      • Birgitta

        Hur pass tillförlitligt tyckte du att det kändes att provsitta sadlar på detta vis, dvs utan att sitta på din egen häst?

        Jag tror inte jag hade kunnat säga varken bu eller bä utan att rida en stund i alla gångarter, därav frågan.

        Svara
        • Anna Svemark

          För mig har det gett en indikation över vad jag vill lägga tid på att provrida i.
          Tex. Bates, erreplus og equipe passar inte till mig. Men det ger ju bara en första känsla. Jag har ridit i dessa märken på egen häst, med stigbyglar och det är rätt intressant att känslan jag får när jag bara varit på sadelbock har stämt ganska väl med det som varit till häst.

          Svara
  2. Eva

    Tror att Ni har fel båda två.
    ATT folk idiotshoppar på tex FHS är inte för att de behöver något de inte normalt kan få tag på utan att de ’rycks med’ av den allmänna stämningen. Det är lite ’festligt och fint’ att shoppa på FHS. Någon form av masspsykos. Ungefär som julrean, black Friday mm

    Svara
    • Birgitta

      Tror absolut att det ligger något i det.

      Vet också att en del ridande barn sparar för att kunna handla på tex FHS och deras ”omdöme” får man ju ta med en nypa salt…..

      Svara
  3. Anna

    Har också ofta undrat över varför hundar måste med överallt. I torsdags kväll när jag kom med bussen från jobbet såg jag en kvinna som hade släpat ut sin uråldriga, feta, ganska lurviga hund på promenad i 30+ värme (det var alltså fortfarande 30+ klockan 19 på kvällen). Hunden såg ut som om den skulle dö närsomhelst. Jag var faktiskt tvungen att känna med handen på asfalten och den var mycket riktigt het.

    Mina katter däremot insisterar på att få gå ut i trädgården trots att termometern visar 32, de lägger sig i varsin buske och verkar tycka det är livet på en pinne…

    Svara
    • Birgitta

      Det där med hundar på ”felaktiga platser” ser jag ganska ofta.

      På marknader är det mycket vanligt, inte bara i Falsterbo.

      Och ibland är det ju verkligen så att man bokstavligen måste armbåga sig fram så jag undrar hur många hundar som blir knuffade hit och dit, trampade på och får inandas cigarettrök från människor som måste röka även bland folk.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>