Tisdag- insektsdrama

I morse var det faktiskt lite drama när jag red.

Det var aviserat ganska höga temperaturer och sol under dagen så jag satt i sadeln redan innan 8.

Tyvärr var alla möjliga insekter vakna redan då och medan Frenchie jobbade på fint och koncentrerat började Lillis plötsligt galoppera omkring.

Det ska sägas att jag ser honom galoppera typ en gång i halvåret så jag förstod att han troligen var under någon form av insektsattack.

Detta hände en gång första sommaren på Ryhus; då red jag Vicke på utebanan medan min lilla ponny sprang sig genomsvettig utanför.

Då trodde jag nästan att han skulle ramla ihop av värmeslag och jag tog ut honom för en svalkande dusch- ej uppskatta av herr Drama kan jag säga.

Idag gjorde jag samma sak efter avslutat pass; den lille var inte speciellt svettig men hemskt irriterad och galopperade nästan in från hagen.

Efter en dusch ute av både honom och Frenchie dränkte jag in båda i Ultra Shiled och nu kan jag se dom från gästrumsfönstret stå och hänga i värmen.

Den lille tycks aldrig behöva lika mycket insektsspray som Vicke/ Frenchie men däremot så verkar det vara honom de riktigt aggressiva insekterna ger sig på när de väl attackerar på detta ovanliga vis?

Idag, medan han galopperade omkring såg jag den största flygande insekt jag någonsin sett, som en valnötsstor hästfluga strax ovanför Frenchie som jag satt på men den försvann från honom direkt!

Konstaterade för övrigt idag, som många gånger förut att den lille är en dramaqueen utan dess like och jag är sååå glad att varken Vicke eller Frenchie håller på som han.

För några dagar sedan skulle jag kolla på något som satt på Lillis skap (jag trodde det var ett litet sår men det var bara smuts) och herreguuuud!!!!

Att ens vidröra skapet var ett projekt kan jag säga och dessutom förenat med risk att bli sparkad medan man säkert hade kunnat till och med kastrera både Vicke och Frenchie med en smörkniv utan att de hade brytt sig det minsta! 

De stora hästarna kan man gräva in hela näven i skapet på för en liten rengöring medan den lille hade sprungit till Malmö och tillbaka om man ens försökte…ja…jisses……

En kommentar

  1. Anna

    Hatar insekter. Alla säger att det inte finns några insekter kvar men i min trädgård kryllar det då av olika äckel. Igår var det 40 grader varmt och när det äntligen blev svalare på kvällen och jag kunde öppna och vädra flög det in en miljon myggor och malar och flugor. Blääää.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>