Äckelätare

Att hundars och människors åsikter om vad som är gott kan variera oerhört är ingen nyhet, det vet alla som ägt en doggy.

Något av det äckligaste jag sett en hund äta förutom kadaver var en gång när jag drog av en stor sårskorpa från min dåvarande häst Décima. 

Jag hade tänk att slänga den på stallgolvet men den hann aldrig landa där; den hund jag ägde vid det tillfället fångade den i luften och tuggade glatt i sig allt! Urk!

Häromdagen såg jag Molly tugga på något minst lika äckligt; Baltazars ena kastanj !!!

Han har enorma, väldigt utstickande kastanjer och min hovslagare Markus brukar passa på att knipsa av dom när han verkar honom.

Denna gången tror jag att en av kastanjerna hade ramlat av av sig själv för Molly hittade den i hagen och såg så nöjd ut där hon låg och tuggade tills jag öppnade hennes gap för att se vad det var som var så gott!

Jag kan ju säga att hon INTE fick fortsätta måltiden…..

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Var glad att det åtminstone var något ”ätbart”, min pojkvän brukar berätta om saker han hittar i hundmagar (gärna när vi äter till mitt stora förtret) och jag måste säga att en del hundar verkar inte ha någon överlevnadsinstinkt överhuvudtaget.

    Svara
  2. Frida

    Min gammelvovve var duktig på att sätta i sig saker. Sopor överlag var poppis, satte barnlås till slut på luckan till soporna och till skafferiet. Tröttnade på att dra ut plastpåsar och apelsinnät ur rumpan. Han valde ofta märkliga saker från skafferiet, en gång drog han i sig ett paket vällingpulver. Nu har jag en liten iggy på snart ett år och denna lilla kille är den äckligaste hund jag haft. Han lyckas hitta de mest äckliga grejer att äta på. En död mus, en torkad groda, en stackars mask är några exempel på snusk han ätit upp med blixtens hastighet. Gamla disktrasor är en annan favorit att sno och gnaga på. Men han har låtit bli skor och sånt som man brukar få förstört när man har valp så det får man väl vara glad för antar jag…

    Svara
  3. Eva

    Sååååå äckligt – min hund får inte äta något jag inte kunnat äta förutom torrfoder o tuggben.

    Svara
  4. Minstral

    Vi brukade säga att Asta var uppväxt på hästbajs och hovbitar. Tror dock det var bra för henne för hon hade verkligen en plåtmage. Jag brydde mig inte så mycket, hon fick tugga i sig det hon ville så länge det inte var farligt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>