Jag

Har märkt att jag ibland är så inställd på att presentera mig för någon jag inte känner att jag liksom inte HÖR vad de säger att de själva heter!?!? Så ibland handlar det inte om att jag GLÖMMER någons namn- jag har inte ens HÖRT det!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Stor igenkänning!! Trots att jag har ett fenomenalt minne i övrigt. Kan komma ihåg i princip allt- telefonnummer, detaljer åratal tillbaka mm så lär jag mig aldrig namn som någon sagt till mig. Däremot namn tex regenter, härstammningar etc som jag läst.

    Svara
    • Birgitta

      Bortsett från att jag oftast inte kommer ihåg nya bekantskapers namn har jag ingen som helst tidsuppfattning.

      Säger jag att något hände för 1 år sedan betyder det i realiteten minst 2-3 år.

      Fenomenalt minne har jag bara vad gäller oväsentligheter. Jag kan komma ihåg vad någons mormor jobbade med som ung eller var någon åkte på semester för 30 år sedan och hade jag kommit ihåg viktiga och ”bra” saker lika perfekt hade jag säkert haft större nytta av mitt minne 🙂 🙂 🙂 !

      Svara
  2. Eva

    I mitt fall är det nog mycket att jag har en form av fotografiskt minne. Allt jag kan se som en ’bild’ minns jag. Var väldigt praktiskt när jag pluggade då jag såg texten i huvudet.
    Att jag tror att allt hände ’nyss’ är nog mest för att jag inte begriper att jag inte längre är 30-40 år ?!! 1992 är lika bekant som 2022.
    Att man är extra dålig på namn vid presentationer är nog mycket att man koncentrerar sig på vad man själv ska säga ?!
    Har bla på fester varit inne på 2:a varvet när man hälsar eftersom jag inte kommer ihåg ansikten eller talade ord lika bra som bilder.

    Svara
  3. Anna

    Jag kommer knappt ihåg vad någon heter eller hur de ser ut, men jag kan utan problem rabbla upp namnet på varenda häst jag någonsin träffat…

    Här i Frankrike skyller jag på att franska namn är konstiga men hästar heter ju typ ”Laneska” och ”Moonlight Shadow” och ”Oujda” så det är verkligen ingen ursäkt hahaha.

    Svara
  4. Rackemarie

    Som lärare som får nya elever varje läsår är detta ett jätteproblem. Jag lär mig inte namnen förrän de blivit individer för mig. Kan ibland ta många veckor.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>