Lördag- pay and ride utomhus

Idag har Frenchie och jag varit på Pay and ride på en privat anläggning som jag aldrig besökt tidigare.

Besöket började inte så bra; det absolut första jag såg när jag klev ur min bil bara ett stenkast från tävlingsbanan var hur en häst kastade av sin ryttare där inne och personen blev liggande.

Jag sprang in och tog hästen medan ryttaren hämtade andan och jag kan säga att jag inte blev så där jättesugen på att inleda min och Frenchies utomhuskarriär efter att ha sett detta.

Men det var bara att bita ihop och det gick med facit i hand hur bra som helst.

Frenchie gjorde lite stora ögon här och där medan jag red runt innan startsignal men det yttrade sig som ”jag vill inte gå på spåret utan innanför tack” och inte ”jag stannar och vägrar att gå och du kan inte tvinga mig” (som han har gjort hemma när han har blivit ”rädd” för något)  och efter en stund gick han helt normalt.

Själva programmet avlöpte utan några direkt missar, det finns massor att förbättra men som helhet är jag mer än nöjd och även allt runt omkring gav bara pluspoäng till Frenchie.

Man ska ju ändå betänka att jag åker ensam och att han är otroligt lite tävlad, framför allt de 2 senaste åren men visst….han är 10 år och ingen unghäst precis.

Jag är hur som helst jättenöjd med hur vi tar oss an nya utmaningar tillsammans och hoppas så klart att det fortsätter så.

Eftersom vi skulle ha gäster senare samma dag och jag hade ganska bråttom hem av denna anledning hann jag inte ta några kort men anläggningens hemsida ser ni här.

3 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>