Hovslagartips

Vid den här tiden på året (semestertider) men även andra tider ser jag relativt ofta att hästägare efterlyser någon som kan ”slå på en tappsko” eller t.o.m. sko deras häst/ar ”eftersom deras ordinarie hovslagare är på semester”.

Mitt råd, redan när man står i begrepp att anlita en ny hovslagare för regelbundna skoningar är att man frågar denna person hur hen löser det för sina kunder vid semester.

De som är seriösa bör ha någon form av samarbete med kollegor som de kan hänvisa till, det är min åsikt i alla fall.

Alla hästar kan dra av sig en sko och att då som hästägare behöva annonsera efter hjälp via sociala medier kan bli väldigt drygt och svårt; de seriösa hovslagarna har nog med egna kunder utan att hjälpa andra strandsatta.

Och givetvis ska även egenföretagare kunna vara lediga x veckor i sträck men är man mån om sina kunder kan man inte bara stänga av telefonen, göra sig onåbar och tycka att de som behöver sko-hjälp får lösa detta bäst de kan.

En kommentar

  1. Elizabeth Torrisi

    Bra inlägg. Det ringer personer som har tagit emot hästar på bete ( mot betalning) och folk som skickat sina pållar på bete. Men ingen har sett till att det finns en hovslagare. Att man som hästägare inte försäkrar sig om att det finns hovslagare o veterinär dit man placerar sin häst är obegripligt. Sommartid är ju extra känsligt då hovslagarna täcker för varandra i semestertider.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>