Hund till varje pris

Sitter och läser ett inlägg där någon uttrycker stor irritation över att hon inte fick ha med sig sin hund till ”Mandelmanns trädgårdar”.

Detta är alltså tv-människornas bostad, odlingar, café och trädgårdar som man låter allmänheten besöka mot entréavgift.

Själv baxnar jag som vanligt över egoismen då jag efter att ha sett några avsnitt vet att familjen har egen hund som går lös samt att de även har exempelvis höns och ankor som strövar runt lite varstans.

Oaktat ovan undrar jag IGEN varför en del tvunget ska släpa med sig sin hund överallt?

Jag fattar absolut att hunden för en del är som en familjemedlem men kan man ÄNDÅ inte fatta att alla inte ser på hundar på detta vis och inte vill vara i närheten av dom av vilken orsak det än må vara?

Att folk släpar med sig hundar på marknader och Malmöfestivalen, i ibland enorm trängsel- förklara gärna vilken behållning ni tror att en hund har av att vistas där!

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Annelie Magnuson

    Tyvärr finns väl lika stor andel omdömeslösa hundägare som i resten av befolkningen..(fler t o m?). På bara några dagar har jag träffat på fritt springade hundar i skogen, sett en femårig pojke bli oprovocerat anfallen och biten så att det gick hål – av en hund medtagen till badstranden, och hundar medtagna till en thaifestival där ett band spelade hög musik och det var jättetrångt med mycket folk.

    Svara
    • Birgitta

      Känner tyvärr igen det mesta.

      Och gissar att lite bottnar i tänket ”min hund är MIN bebis och får du ta med dig din människobebis överallt så får jag också göra det”.

      Andra orsaker är väl att en del hundar inte ”går” att lämna ensamma hemma, att man är obetänksam osv.

      Visst…jag har själv min hund lös i skogen men dels träffar vi 9 gånger av 10 ingen och den enda gången 1-2 personer och framför allt är min hund snarare reserverad mot människor (och rädd för andra hundar) och går hellre en liten omväg än att gå fram till folk. Så vill man klappa henne måste man fjäska lite….

      Svara
  2. Cecilia Johansson

    Det roligaste tycker jag är att många anser att det är samma sak som att ha med sig sitt barn för hunden är minsann just deras ”barn” och kräver att den ska vara med och det ska även vänner och släkt acceptera vid kalas och dyl

    Svara
    • Birgitta

      Skulle faktiskt bli sur/ arg om någon dök upp hemma hos oss med hund utan att fråga.

      Dels för att vår egen hund kan vara rädd för andra hundar och dels för att jag faktiskt är rädd om vårt hem.

      Jag vill inte ha en eventuellt jättehårig drägglande hund med kanske långa klor som repar våra klena trägolv….

      Svara
      • Cecilia Johansson

        Hade blivit kalabalik här med mina fyra hundar om någon har dragit med sin egen

        Svara
  3. Anna

    Just med tanke på att det faktiskt är en aktiv lantgård så förstår jag inte hur någon kan vara så dum att de tror att hundar skulle vara välkomna.

    Vet inte hur många får och getter min kille har fått i bästa fall sy ihop igen och i värsta fall avliva eller ”bara” obducera för polisrapporten efter just hundattacker. Eller får/kor som blivit jagade och kastat sina foster…

    Svara
  4. Maria

    Nja, vill minnas att hund är tillåtet på Skånes djurpark, Ystad djurpark osv (eller, nu lämnade jag Skåne för 15 år sedan), de tror kanske att det är samma. Men, det finns folk till allt, egentligen säger det ju mest om personen som klagar, som i våra ögon är ett ego och okunnigt stadspucko. Eftersom det återigen finns folk till allt skulle det säkert finnas folk som skulle ta med hundar som jagar och stressar djuren (där en del dessutom går lösa), sliter sig och jagar och äter upp djur osv. Vi som ”kan” landetlivet och djur fattar ju detta som självklart, uppenbarligen inte hen. Och att hunden är såååå snäll hjälper bara tills det inte hjälper längre. Men, som sagt, vill man skrika ut, också för eftervärlden, att jag är ett ego pucko, varsågod. Men ta också vad andra tänker om dig.

    Jag tar gärna med min hund på restauranger där hundar är välkomna, stallet där de är välkomna, skulle gärna ha med på jobbet, men där får man inte. Finns säkert de som tycker att jag är ett ego pucko, så det kanske jämnar ut sig…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>