Måndag- sommarprogram och en ny port

Bra början på veckan med träning för Nina.

Idag provade vi lite linjer ur MSV B:5-programmet som jag har ridit flera gånger med Vicke och hoppas få rida med Frenchie inom en inte allt för avlägsen framtid.

Väl hemma bänkade jag mig för ovanlighetens skull framför radion för att höra Carl Hedins sommarprogram.

Jag tycker ju att Carl i mångt är en fantastisk ambassadör för dressyren även om han ibland gör lite dumdristiga saker till häst.

Men hans enorma kärlek till djuren, att han är väldigt noga med positiv förstärkning, låter sina hästar gå i gräshage och ofta tillsammans, hans väldigt varierade ridning…allt det är exakt det som det behöver visas mer av på sociala medier som inspiration och som motpol till de ryttare som glatt visar hur deras hästar går i små grusrutor några få timmar per dag 365 dagar om året. Hästar som aldrig får äta gräs annat än om de handbetas någon minut här och där och som i princip bara rids i ridhus alla dagar i veckan. Det är inte sådant jag tycker ska promotas alls.

Sommarprogrammet då?

Det var jättebra och hade för min del kunnat pågå i flera timmar till även om musiken inte alls var i min smak.

Dagens bilder visar min gamla och nya port till lösdriften där jag bland annat förvarar mitt stråfoder och delar av halmen.

Det kanske inte syns på den översta bilden men hela porten svajade när man öppnade den och jag var rädd att den skulle blåsa itu varje gång det stormade.

Den nya porten är en aning rejälare och med en helt annan låsanordning och helt enkelt jättefin!

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Eva

  Så roligt att du hörde sommar programmet tänkte påminna dig imorse men fick bråttom iväg till veterinären m vovven.
  Porten blev bra !

  Svara
 2. Anna

  Wow vad fint det blev!

  Jag som aldrig lyssnar på radio hade faktiskt tänkt lyssna på Carl, jag tycker han verkar ha en så otroligt fin relation till sina djur, det märks att han älskar dem över allt annat.

  Svara
  • Birgitta

   Du kan lyssna i efterhand, jag lyssnar om just nu!

   Och nej, den kärleken till djuren han visar på sociala medier är definitivt inte ett spel för gallerierna.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>